Ana sayfa Dizi Haberleri Bizden uyarması; Adım Farah dizisinin akıbeti de Son Yaz dizisine benzemesin!

Bizden uyarması; Adım Farah dizisinin akıbeti de Son Yaz dizisine benzemesin!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında Çarşamba akşamları yayınlanan Adım Farah dizisinin ilk sezonu senaryo olarak çok heyecanlı ve izleyicileri de kendisine çeken bir noktada bulunuyor. Dizinin başrollerinde Demet Özdemir ile Engin Akyürek çok iyi bir uyum yakaladı. Onların enerjisi izleyicileri de sardı.

Fox TV’ye dizi hayranlarının güvensizliğine neden olan en önemli olaylardan birisi Son Yaz gibi çok sevilen bir dizinin ikinci sezonun başında yayından kaldırılması olmuştu. Son Yaz, ilk sezonunda elde ettiği ortalamanın üstünde reytingler ile iyi bir süreç yaşadı. Aynı durum şu anda Adım Farah dizisi için de geçerli.

Adım Farah’ın senaristleri, Deniz Dargı, Cem Görgeç ve Cenk Boğatur da yine Son Yaz dizisinin senaristleriydi. İkinci sezon öncesinde senaryo ekibi hikayede çok önemli değişiklikler yapmış ve yeni ünlü isimler diziye katılmıştı. Ancak Son Yaz dizisinde Funda Eryiğit’in hikayeden ayrılması izleyicileri olumsuz etkilemiş, ikinci sezon beklendiği gibi iyi başlamamış ve Fox TV de diziyi desteklemeyerek final kararı almıştı.

İşte benzer bir durumun Adım Farah dizisi için yaşanma ihtimali hiç de şaşırtıcı olmaz. Zira Adım Farah dizisinin reytingleri ortalamaya yakın oranlar, yani Son Yaz’ın durumuna benzer. Dizi 8. bölümüyle tüm kişiler ve AB gruplarında ortalama reytingler alırken, ABC1’de ise daha iyi reytingler alarak günü ikinci olarak bitirmişti.

Bizden uyarması; Adım Farah dizisinin akıbeti de Son Yaz dizisine benzemesin! 7

Her iki dizinin senaristleri de aynı ve hikayelerin akışkanlığı ve ortaya koydukları heyecanları da birbirlerine benzer. Son Yaz dizisi için sorun ikinci sezonda ortaya konulan hikaye değişiminin izleyicileri olumsuz etkilemesi ve Fox TV’nin diziyi ayakta tutmak için gerekli süreyi tanımamasıydı.

Adım Farah dizisinin çok iyi reytingler elde ederek büyük çıkış yapması beklentisi artık geride kaldı. Dizi beklentilerin altında ama ortalama reytinglerin de yakınında yer alıyor. Ancak Son Yaz dizisinde de durum aynıydı ve ikinci sezonda oranlar bir anda düşünce Fox TV hemen yayından kaldırmıştı.

Adım Farah projesi için de ikinci sezon ihtimali çok yüksek ama yeni sezonda dizinin reytingleri bu sezondaki gibi ortalamanın biraz üzerinde gelmez ise Fox TV’nin diziyi yayında tutmak için ne kadar sabır sergileyeceği bilinmiyor. Genel kanı, kanal yönetiminin Son Yaz dizisinde olduğu gibi Adım Farah için de fazla beklemek istemeyeceği yönünde.