Ana sayfa Yabancı Dizi Game Of Thrones’ın Yazarından Yeni Dizi

Game Of Thrones’ın Yazarından Yeni Dizi

tarafından ker_def

“GAME OF THRONES” ADLI DİZİSİYLE MİLYONLARCA KİŞİNİN BEĞENİSİNİ KAZANAN YAZAR GEORGE R.R. MARTIN’İN BİR ESERİ DAHA TELEVİZYONA UYARLANDI!..

George R.R. Martin, Amerika’nın önde gelen kanal grubu HBO’ya bağlı Cinemax’ın, 1989’da yazdığı “Skin Trade (Deri Ticareti)” adlı kısa romanının telif haklarını satın aldığını açıkladı.

Dizinin ilk bölümü için senaryo yazımının başladığına bildiren Martin, “Senaryoyu ben yazmak isterdim. Ancak halihazırdaki çalışmalarım buna izin vermiyor. Bitirmem gereken bir kitap var” dedi. Dizinin senaryosunu daha önce “Prison Break” (Büyük Kaçış) ve “Once Upon a Time” (Bir Varmış Bir Yokmuş) dizilerinin bazı bölümlerini kaleme alan Kalinda Vazquez yazacak.

ABD’nin Tolkien’i

Martin’in bir antoloji için kaleme aldığı ve Stephen King ile Dan Simmons’un eserleriyle yayımlanan “Skin Trade”, kasabasında işlenen cinayetleri araştıran özel dedektif Randi Wade ile gizemli ulu kurt Willie Flambeaux’un öyküsünü anlatıyor.

Fantastik, korku ve bilim- kurgu alanlarında birçok esere imza atan Martin, Türkçeye “Buz ve Ateşin Şarkısı” olarak çevrilen “A Song of Ice and Fire” adlı eserinden televizyona uyarlanan “Game of Thrones” dizisiyle adını duyurmuştu. Beş sezondur devam eden dizinin yapımcılığını da üstlenen Martin, Time dergisi tarafından “2011’in En Etkili 100 Kişisi” arasında gösterilmiş ve ABD’nin Tolkien’i olarak tanımlanmıştı.

175768ASG32FASSDG