Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gönül Dağı dizisinde İpek Uzkalan, Reyhan karakteri ile ismini parlatıyor!

Gönül Dağı dizisinde İpek Uzkalan, Reyhan karakteri ile ismini parlatıyor!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarına geldiği ilk bölümden itibaren çok sevilen ve hayranları gün geçtikçe artan, her Cumartesi reyting rekorları kıran Gönül Dağı kadrosuna genç ve yetenekli bir oyuncu daha katıldı: İpek Uzkalan…

Eskişehir Sivrihisar’da çekilen diziye Eskişehir’den katılan İpek Uzkalan, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nda hem oyunculuk hem de eğitmenlik yapıyor. Genç oyuncu, Gönül Dağı’nda ise yaşadığı acılardan kaçarak Gedelli’ye sığınan ve Hamdi’nin kol kanat gererek yardımcı olduğu Reyhan karakterini canlandırıyor.

Çocuğuyla birlikte büyük acılar yaşamış bir kadın olan Reyhan’ı canlandırmak hiç de kolay değil. Hamdi’nin sahip çıkıp da yardımcı olduğu Reyhan karakterinin kendisi için öneminde bahseden İpek Uzkalan, şöyle konuştu:

“Reyhan çok cesaretli bir kadın, kucağında küçücük bebeğiyle istemediği bir yaşantıyı kabul etmeyen, her türlü zorluğa karşı mücadele eden bir ruhu var. Aynı zamanda da çok şefkatli… Bu şefkat duygusu anne olmasından ziyade daha çok insanlara karşı empati duygusunun yüksek olmasından kaynaklı.”

Çözüm odaklı ve mantıklı bir kadın Reyhan… Bazen bir çiçek kadar narin, bazen de asi, gururlu ve güçlü… İşte böyle farklı duyguları izleyicilere aktarma zorunluluğu olan İpek Uzkalan, rolünde başarılı çıkışıyla ismini parlatıyor.

2016 yılından bu yana Eskişehir Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nda hem eğitmenlik hem de oyunculuk yapan Uzkalan, tiyatro ile diziyi birlikte götürüyor. Oyuncu, “Tiyatro çalışmalarım devam ediyor hatta konusu beni çok etkileyen bir tiyatro projesine başladık, heyecanla oyunun çıkmasını bekliyorum” diye konuştu.

Gönül Dağı dört sezondur TRT1 ekranında yayınlanıyor ve milyonlarca izleyiciyi de ekrana taşıyor. İşte böyle önemli bir yapımda rol alarak kariyerinde iyi bir çıkış yakalayan ve tanınan İpek Uzkalan, projenin kendisine olan katkısını şu sözlerle anlattı:

“Oyunculuk benim için öğrenmesi bitmeyen bir süreç ve öğrendiklerim arttıkça da onları uygulamaya can atıyorum. Gönül Dağı dizisi de bu anlamda farklı ve güzel bir adım oldu benim için; yönetmeninden oyuncu kadrosuna, her set gününde her birinden yeni bir şey keşfetmek, deneyim kazanmak, öğrenmek keyif verici… Bir de bu kazandığım deneyim ve birikimlerimi yüksek seyirci kitlesine sahip bir projede sunabilmek ayrıcalıklı…”