Ana sayfa Dizi Haberleri Gülperi dizisinin hem en sinsisi hem de en gizli kapaklı karakteri Şeyma!

Gülperi dizisinin hem en sinsisi hem de en gizli kapaklı karakteri Şeyma!

tarafından ker_def

Gülperi dizisinde Şeyma karakterine hayat veren Ece Sükan, 8 yıl aradan sonra ekrana dönüş yaptı.

Habertürk’e konuşan Ece Sükan, diziyle ilgili açıklamalar yaptı.

Dizide, Gülperi’den çocuklarını almaya çalışan Yakup’un avukatı Şeyma’dır… Gülperi’ye oynadığı oyunlardan sonra Kadir, eşinin önüne boşanma protokolünü koymuştur.

Ece Sükan, 8 yıl aradan sonra neden ekrana dönme kararı aldı. Sükan, bunun sebebini şöyle anlatıyor:

“Evet, en son dizi projem 8 yıl önceydi. Sonrasındaysa benim için New York – Milano – İstanbul üçgeninde bir dönem başladı ve doğal olarak TV projelerine ara verdim. Ve tekrar oyunculuğa dönmeye karar verir vermez de böyle güçlü bir projeye dahil olma şansının yakaladım. ‘Gülperi’nin bir kadın hikâyesi olması ve ekibin A’dan Z’ye çok güçlü olması oyunculuğa dönmemdeki önemli etkenlerdi.”

Dizinin sevilmesinin sırrını da anlatan Ece Sükan, izleyicilerin birbirinden farklı ve kendi hikayeleri olan karakterlerde kendilerini bulduklarını düşünüyor.

Şeyma karakterinin çok derinlikli ve çok boyutlu olduğunu söyleyen Ece Sükan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendi hikâyesi çok katmanlı. Dizi ilerledikçe açılıyor. Klişe bir ‘kötü karakter’ değil. Zaten bir filmdeki veya dizideki ‘kötü karakter’, oyunculuk ve senaryo anlamında ne kadar boyutlu ifade edilirse o kadar etkili ve gerçek oluyor, özgünleşiyor. Dramatik çatışma için de ‘kötü karakter’ elbette çok önem taşıyor. Örneğin ‘Joker’ olmasa ‘Batman’ olmazdı. Anti-kahraman olmak evet, bıçak sırtı bir durum olabiliyor ama onu samimi kıldığınız zaman herkes kendinden bir şeyler bulabiliyor. Biz de ‘Şeyma’ için böyle bir karakter yaratmak istedik.”

Gülperi dizisinin hem en sinsisi hem de en gizli kapaklı karakteri Şeyma! 7

Şeyma karakterini canlandırmadan önce özel bir çalışma yaptığını anlatan Sükan, Çetin Sarıkartal ile birlikte çalıştıklarına vurgu yaptı. Kendisi de psikoloji mezunu olduğunu belirten Ece Sükan, karakter için bir hayli psikoanaliz yaptıklarını sözlerine ekledi. Sükan, Saim Güveloğlu ile de pratik çalışmalar yaptığını belirtti.

Şeyma karakterinin derinliklerine inen Ece Sükan, şu detayları da vermekte:

“Şeyma’yı analiz ederken, derinine inerken aslında sarıp sarmalamak istiyorsunuz. Annesini hiç tanımamış, hayatında hiçbir zaman bir ‘aile’ kavramı olmamış. Sevgisiz ve savrulmuş bir çocukluk yaşamış. Bu yüzden de hayattaki en üst amacı, kendi emekleriyle kurduğu ailesini korumak ve sürdürebilmek. Çünkü hayattaki başarıyı bir aile kurmak olarak görmüş. Hukuk fakültesine kendi imkanlarıyla, bir yandan çalışıp diğer yandan okuyarak devam etmiş. Okul yıllarında ‘Kadir’ ile tanışıp onunla bir aile kurabileceğine inanmış. Ve başarmış. Mesleğinde de gelecek vaat ederken hamile kalınca işini bırakmış ve tamamen o hep en çok önem verdiği aile hayatına yönelmiş. Ancak yıllar içinde yıpranan evlilik, çalışmamasının verdiği eksiklik hissi ve sonrasında evliliğinin yıkılma tehlikesi ‘Şeyma’ için kabul etmesi çok zor bir hal alıyor tabii…”

Ece Sükan, oyunculuğu ile ilgili aldığı güzel yorumlardan çok mutlu olmakta. Elinden geleni yaptığına değinen Sükan, kendisini geliştirmek ve güzel şeyler üretmek amacında olduğunu belirtiyor.