Ana sayfa Sosyal Medya Gülseren Budayıcıoğlu, Türk dizi sektöründe bir ilke imza attı!

Gülseren Budayıcıoğlu, Türk dizi sektöründe bir ilke imza attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Türk psikiyatr, yazar ve sunucu olarak dikkat çeken Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Türk dizi tarihinde bir ilke imza atıyor… Son yıllarda çıkardığı kitaplarla dikkat çeken Budayıcıoğlu’nun hikayeleri ve gerçek hayattan yansıttığı deneyimleri o kadar etkileyici oldu ki, art arda diziler çekiliyor.

İlk olarak İstanbullu Gelin ile başlayan Budayıcıoğlu’nun hikayelerinin ve deneyimlerinin dizi yapılmaya başlanması, 2020 yılında hız kazandı. Doğduğun Ev Kaderindir dizisi Camdaki Kız isimli romandan çıktı. Masumlar Apartmanı ve ardından da Kırmızı Oda yine yazarın kitap ve deneyimlerinden esinlenilerek oluşturuldu.

Şimdi de bu yapımların arasına Camdaki Kız isimli romanının dizi versiyonu geliyor. Böylelikle yazarın romanlarından uyarlanmış 5. dizi de yakında ekranda yerini alacak. Bu aslında bir rekor… Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da köşe yazısında bu durumu gündeme taşıdı.

Gülseren Budayıcıoğlu, Türk dizi sektöründe bir ilke imza attı! 37

Koloğlu, “Bir başka rekor” başlığı ile yaptığı değerlendirmede şöyle yazdı: “Yazarın romanından uyarlanmış beşinci dizi olacak. ‘Doğduğun Ev Kaderindir’, ‘Kırmızı Oda’, ‘Masumlar Apartmanı’ ve nihayet ‘Camdaki Kız’. Bir de ‘İstanbullu Gelin’ var o da ‘Hayata Dön’ kitabından senaryolaştırıldı. Final yapmaz ise, ‘Camdaki Kız’ ile önümüzdeki sezon ‘reyting mücadelesi’ verecek aynı yazarın, dört dizisi ekranda olacak. Pek bizim dizi tarihinde rastlanan bir olay değil.”

Dizi tarihimizde böyle bir olaya daha önce rastlamadığını ifade eden Sina Koloğlu, bu durumu da bir rekor olarak tarif ediyor. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Camdaki Kız isimli romanından aynı isimle uyarlanacak olan dizide Burcu Biricik ile başrol için anlaşıldı.

Gülseren Budayıcıoğlu, Türk dizi sektöründe bir ilke imza attı! 38

Uraz Kaygılaroğlu’nun teklifi kabul etmemesi sonrası şimdi erkek başrol için başka bir isim arayışı sürüyor. Dizinin hazırlıkları da yapılıyor ve yakında çekimlerin başlaması bekleniyor.