Ana sayfa Sinema Haluk Bilginer, Hande Doğandemir ve Ali Atay’ın yıllar sonra da sevilecek filmde imzası var!

Haluk Bilginer, Hande Doğandemir ve Ali Atay’ın yıllar sonra da sevilecek filmde imzası var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Yönetmenliğini Cenk Ertürk’ün yaptığı Nuh Tepesi isimli film 6 Mart tarihinde vizyona girecek.Filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Ali Atay, Hande Doğandemir, Mehmet Özgür yer alıyor. Düzenlenen gala gecesinde oyuncular açıklamaları ile dikkat çekti.

Usta aktör Haluk Bilginer, “Ben senaryoyu ilk okuduğum anda Cenk bana verdiğinde çok beğendim. Ne olursa olsun bu filmde oynamak istediğimi söyledim.Ne mutlu ki tarihler ayarlanabildi ve oynadım. Çok severek çalıştık, umarım seyirci ile buluştuğunda seyirci de sever filmi.Cenk ile çalışmaktan, diğer oyuncu arkadaşlarımla çalışmaktan Ali ile, Mehmet ile Hande ile çalışmaktan çok mutluluk duydum. Bazıları ile ilk kez birlikteydik. Çok güzel oldu. Umarım sizler de beğenirsiniz” diye konuştu. Rolü hakkında detay vermek istemeyen Bilginer, sinema salonlarını işaret etti.

Hande Doğandemir, uzun bir yolculuk sürecinden geçtiklerini hatırlattı.Oyuncu, “Harika bir kadro ile bir aradayız. Benim için gurur verici. İlk okuduğumda çok heyecanlandığım bir hikaye olmuştu.O yüzden içinde yer bulmaktan da çok mutluyum. Umarım herkes sever, beğenir” açıklamasında bulundu.

Doğandemir de rolünün detayını vermek istemedi. Ali Atay, filmin çok güzel bir hikayeyi, ağır bir hikayeyi konuşarak, dertleşerek ekip çalışması ile hayata geçirildiğini anlattı.

Atay, “Kalıcı bir film olacağını düşünüyorum ben. Benim için en önemlisi bu. Muhteşem oyuncularla, muhteşem bir film çeken yönetmen ile çok güzel bir hikayeyi anlatmaya çalıştık. Ben ilk izlediğimde çok sevdim, senaryoyu okuduğumda da çok sevmiştim. Sonucun böyle olacağını tahmin ediyordum. Beklediğimin biraz daha üstünde oldu” dedi.

Mehmet Özgür de filmin yıllar sonra da hatırlanacak bir yapım olduğuna vurgu yaptı. Özgür, “Yaptığımız iş geleceğe bıraktığımız çok düzgün bir miras” ifadesini kullandı.

Röportajları videoda bulabilirsiniz:

Nuh Tepesi filminin hikayesi: Ömer(Ali Atay), eşi Elif’le(Hande Doğandemir) zor günler yaşamaktadır. Kendisini köşeye sıkışmış hisseder. Yıllardır görmediği babası İbrahim(Haluk Bilginer) bir gün Paris’ten döner. Ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Ömer’den kendisini köyüne götürmesini ister. Orada, İbrahim’in çocukken diktiğini iddia ettiği ve ölünce altına gömülmek istediği bir ağaç vardır. Köydekiler ise bu ağacın Nuh Peygamber tarafından dikildiğine ve altında edilen duaların kabul olduğuna inanırlar. Ömer babasına mı yoksa köylülere mi inanacağını bilemez. Ömer’in öfkesi her şeyi daha da zorlaştırır. Bir gün Elif, Ömer’le son bir kez konuşmak için köye gelir. Elif’in ziyareti, baba ve oğulun şiddet ve kan bulaşmış kavgasının seyrini değiştirir. Aşk öfkeyi yenecek midir?