Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hare Sürel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hare Sürel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hare Sürel, 5 Mart 1983 tarihinde İstanbul doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Hare Sürel
Doğum Tarihi: 5 Mart 1983
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Deniz Sürel
Babası: Hüsrev Sürel
Kardeşleri: Müjde Erdoğam
Instagram: https://www.instagram.com/haresurel/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Hare Sürel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Samsun Bafralı, babası bankacı, annesi sigortacı. Babasını  2013 yılında kaybetti. Bir ablası var Amerika’da yaşıyor. “Uzun yıllar Göztepe’de yaşadım. İki kardeşiz, annem ve babam çalıştığı için anneannem ve dedemle geçti küçüklüğümüz. Anneanne ve dedeyle yaşamak mühim, iyi ki de öyle olmuş. Anneannem yaşıtlarının ötesinde akıllı ve bilgili bir kadındı. Dedem de o da kendilerine meşguliyetler icat etmişlerdir hep. Buna şahit olduğumuz için şanslıyız.”

Çocukluk yılları: Tiyatro ile ilk olarak ortaokul yıllarından tanıştı. Annesi onu küçük yaştan itibaren tiyatro izlemeye götürürdü.  Ortaokulda tiyatro koluna yazılınca tiyatro onun için uzak büyülü bir şey olmaktan çıktı.  Ortaokul yıllarında oyuncu olmayı arzu ediyordu ama lise sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi fizik bölümüne girdi. Üniversitede de tiyatro dışında bir şeyle meşgul olmayınca konservatuvar sınavlarına girdi, kazanınca da fiziği bıraktı. ”Üniversiteye kadar yazlarımı dedemle yazlık evimizde geçirdim. Bu anlamda şehirli olmamayı da bilirim. Keçiler, tavuklar, köpeklerle zeytin ve çam ağaçları altında büyüdüm. Okuldan ziyade yazları daha çok büyüdüm diyebilirim.”

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde de Sinema üzerine yüksek lisans yaptı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Ayrılsak da Beraberiz ‘ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Medcezir’ dizisinde canlandırdığı ‘Leyla’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mesafeli görünsede sıcakkanlı bir yapısı var, samimi, umut dolu, çalışkan. “İlk bakışta mesafeli gözükebiliyorum ama neşeli olmak güzel şey. Genelde her şeyi ciddiye alan, birleri bin eden düşünceli bir tabiatım var ama farkındayım, kendimle de olaylarla da dalgamı geçerim. Güler yüzü severim. Babam bu işi çok güzel becerirdi. Bir çocuk şarkımızda da denildiği gibi, neşeli ol ki genç kalasın. Gerçi şarkı biraz neşesiz ağlamaklı ama işte, hayat.”

İlk sinema filmi: Ömer Vargı /  Kabadayı

Aşka bakışı: Aşkı tanımlamak sınırlar çizmektir. Sınırlayabileceğim bir şey değil aşk ama sanırım en çok merak etmeye benziyor. Merak etmek insanın en mühim kabiliyeti. Şimdi nerede, ne yapıyor gibi bir meraktan bahsetmiyorum, o merak değil. Bir insanı merak etmekten bahsediyorum, ne düşünür, ne hisseder, nelerle meşgul? Merakla heyecan ilişik duygular. Merak etmediğimiz birine aşık olmamız mümkün değil. Aşıkken insan her şeyi daha çok merak ediyor.”

Hayata bakışı: Girdiği ortamlarda temkinli olmayı seviyor, kendini açması zaman alıyor. “Kendimi açıklıkla ifade edebilmem zaman alabilir. Hayatta üzerinde durduğum en önemli konulardan bir tanesi, işimi özenle yapmak. Hayal etmenin, anlamanın, anlaşmanın da üzerinde duruyorum. Umudumu kolay kolay kaybetmem umutsuz da yaşanabilir ama bir faydası olacağını zannetmiyorum. Çalışmak ve yola devam etmek lazım.”

Hare Sürel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Çevresindekilerin onu güzel olarak değerlendirmesini pek önemsemiyor.  Magazinsel olmayı da tercih etmiyor. “İlk özelliği güzellik olan bir kadın değilim. Zaten işim bu. Eğer güzel bir yönüm varsa o sebep değil sadece yardımcı bir unsur olmuştur. Zaten sebep olsa bu, mesleğe ve işime haksızlık olur. Magazinin oyuncu üzerindeki etkisi bir seçim meselesi. Onun içinde nasıl yer aldığınla ilgili. Kariyerine etki etmesini istersen o koşulları elde edip yürüyebilirsin ama benim bunlarla ilgim yok.”

Kariyer planı: Oyunculukla ilgili geleceğe yönelik hedefi, hevesini hiç yitirmeden bir süreklilik içinde çalışmak. “Her yeni işle hedefler değişiyor. İlham veren işlerin bir parçası olabilmek en değişmez hedef benim için.”

Hobisi: Resim yapıyor. Resimle çok yakın zamana kadar arasında hep bir mesafe vardı ama karşılaştığında da zihnini, ruhunu meşgul ederdi. “Nadiren bir-iki denemem olmuştu ama önümde sınav kâğıdı varmış gibi bir hisse kapılmış ve bırakmıştım. Oyunculuğun ötesinde fotoğraf ve yazıyla farklı ifadeler arıyordum ama resmin dünyasında kendimi ifade edebileceğimi hiç düşünmemiştim. İki buçuk sene önce bir gün, anlık notlar aldığım defterime bir şeyler çizmiş, hiçbir şeye benzetememiştim. O gün kendimce bir deneme yaptım ve bu sefer gözlerimi kapatıp bir şeyler karaladım. Gözlerimi açtığımda, bana bir anlam ifade eden bir yüzle karşılaştım. O günden sonra ne çizeceğim, nasıl çizeceğim ve kime ne ifade edeceği düşüncesinden kendimi uzaklaştırmaya çalıştım ve defterlerde bir yolculuk başladı. Zamanla kendimi tüm boş zamanlarımda resimle meşgul buldum. Defter sayfalarının yanında büyük kâğıtlarda, tuvallerde farklı malzemelerle oynamaya başladım. Bir, bir buçuk sene sonra, nerede olursam olayım hâlâ hemen eve gidip resim yapmak istediğimi fark edince, sadece bir heves olmadığını anladım. Hiçbir şeyin içinde bu kadar kaybolmamıştım.”

Erkekte çekicilik kriteri: Hayatına girecek erkeğin onda öncelikle merak uyandırması gerekiyor. “Merak etmediğim birine aşık olamam. Sadece ve sadece kendiyle meşgul bir insana ya da hep başkasıyla meşgul bir insan da olamam. Olamam edemem demek komik tabii; hayat bu. Kıskançlık duygusundan da korkarım. Kıskanan insan sadece sevdiğini değil her iyi şeyi, her mutlu anı ya da başarıyı kıskanmaya meyillidir.”

Modayı takip ediyor mu? Moda bağımlısı ya da alışveriş düşkünü değil. “Güzel olanı severim, güzel giyinmeyi de bu yüzden önemserim.”

Hare Sürel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020- Çukur/ Damla

2018 – Vatanım Sensin / Latife Hanım

2015/2017 – Poyraz Karayel / Meltem Karayel

2015 – Beş Kardeş / Yeşim Yahşi

2015- Şehrin Melekleri

2013 / 2015 – Medcezir / Leyla

2012- 1 Erkek 1 Kadın/ Nurdan

2012 – Canımın İçi / Deniz

2009 – Elveda Rumeli / Emine

2007 – Senden Başka  / Oya

2006 – Kız Babası / Maria

2005 – Ödünç Hayat

1999 / 2001 – Ayrılsak da Beraberiz

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Diyalog/ Günseli

2017- Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok / Leyla

2015- Dört Duvar Arası Kapanmaz ki!

2015- Ziba (Kısa Film)

2015 – Bir Varmış Bir Yokmuş / Sibel

2014 – Pek Yakında / Tuna Kaplan

2014 – Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku / Pınar

2007 – Kabadayı / Barmaid

TİYATRO OYUNLARI

2018- Kral Lear / Oyuncu

2017- Bi Parça Plastik / Oyuncu / Kostüm Tasarım

2013- Iska / Oyuncu

2012- Macbeth / 1. Cadı

2011- Ölümüne / Oyuncu

2010- Cimri / Oyuncu

2003- Anna Karenina / Oyuncu

Mitoz / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2017- 24.Uluslararası Adana Film Festivali/ En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü/ Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok