Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hasan Denizyaran Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hasan Denizyaran Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hasan Denizyaran, 24 Temmuz 1993 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Hasan Denizyaran
Doğum Tarihi: 24 Temmuz 1993
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:  80 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Erkek kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/hasandenizyaran/

Hasan Denizyaran Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Konfeksiyoncu bir baba ve ev hanımı bir annenin büyük oğlu.  Kendisinden dört yaş küçük bir erkek kardeşi var. “Babamı trafik kazasında kaybettim. Annem ev hanımıydı sonradan yaşam koçluğu, evlilik danışmanlığı gibi eğitimler aldı. İki kitap yazdı, şimdi üçüncüyü yazıyor. Babamın ani kaybı zordu. Beklenmedik bir vefattı. Bir de ailede büyüklerimizin hepsi vefat etti, bir anda kendimi büyük bir sorumluluğun içinde buldum.”

Çocukluk yılları: Eğitim konusunda hiç başarılı bir çocuk olmadığını söylüyor. “Tembel bir öğrenciydim ama sosyal aktivitelerde çok iyiydim. Kendimi bildim bileli çeşitli spor dallarıyla uğraştım, üç enstrüman çaldım, bilgisayar, binicilik, satranç… Ailem sağolsun hep müziğe, spora ve başka alanlara teşfik etti beni.”

Eğitim hayatı: İzmir Özel Fatih Koleji Lisesi’ni bitirdi.  İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Oyunculuk serüveni, İzmir’den istanbul’a üniversite eğitimi için gelmesiyle başladı. Sonrasında biraz azim biraz da şansının kendisine yardımcı olduğunu düşünüyor. “Lisenin bitmesiyle etrafımdakiler “Ne olacaksın” demeye başladı, bilmiyordum. Babamı çok severdim ama o dönem bir baba-oğul çatışması yaşıyorduk. Eğer İzmir’de kalırsam benim için çok zor olacak diye düşünüp, ‘Oyunculuk okumak istiyorum, sektör İstanbul’da, gitmem lazım’ diyerek kurtulmak için oyunculuk bölümüne girdim. İstanbul Aydın Üniversitesi’ne başladım. Yazıldığım ilk sene ısınmaya başladım oyunculuk fikrine. Bir ajansa kaydoldum, önce reklam filmi, sonra diziler, diğer işler geldi. Best Model’e katıldım. Henüz istanbula yeni gelmiştim. Lisede modellik yapıyordum. İstanbul’da tanıdığım kimse yoktu ve çevre yaparım düşüncesiyle girdim yarışmaya. Girmeden önce de arkadaşım bana kimlerin kazanacağını söylemişti zaten. Kazanmak gibi bir düşüncem yoktu.”

Oyunculuğa ilk adım: 2014 yılında Sungurlar adlı dizi ile oyunculuğa başladı.

Hangi proje ile parladı? Kariyerine modellikle başladı. Çeşitli reklam filmlerinde rol aldıktan sonra 2016 yılında rol aldığı Hayat Sevince Güzel dizisindeki ‘Erkan’ karakteriyle adını duyurdu.

Sosyal:  Yemek yemeyi çok sevdiğinden,  yemek bazen onun sosyalleşme aracı olabiliyor. Çok elzem bir şey olmadığı müddetçe ne gerek var deyip oturan biriyim.  ‘Hadi Eyfel Kulesi’ni görelim’ desen, ‘Görüp de ne yapacaksın’  derim. Ama beni tek bir şeyle kandırabilirsin, Yemek. ‘Şurada güzel yemek var’ de, hemen gelirim. Adeta yemek yemek için yaşıyorum.”

Düşünce yapısı: Oyunculuk mesleğini yapmasında şöhretin etkisi olmadığını söylüyor. “Şöhretim arttığında bana ne katkısı olacak ki… Aksine ben biraz utangacım da o tip mevzularda. Saçlarım uzunken, yazın biraz yanmışken kendimi beğenebilirim. Eskiden çapkındım ama çapkınlığın kimseye faydası olmadığını, aslında çok yorucu bir şey olduğunu anladım. İnsanların böyle dönemleri olmalı. Bazı şeyleri deneyimleyeceksin, göreceksin ki o merak duygunu gidereceksin. Mesela şu an evlensem asla başka bir kadına bakacağımı düşünmüyorum. Çünkü o duyguları yaşadım ve bitti. Bilmiyorum, belki ilerideki eşim bana küçükken çapkın birisi olduğum için teşekkür bile edebilir bu sebeple

İlk sinema filmi: 2017 yılında ise Büşra Yılmaz’ın aynı isimli romanından uyarlanan Deniz Coşkun yönetmenliğindeki 4N1K filmi ile sinema dünyasına adım attı.

Hayata bakışı: Kin tutan biri değil ama kendisine yapılan bir şeyi de asla unutmuyor. “Bundan 10-15 sene önce yapılan şeyler bile hâlâ aklımdadır. O kişilerle bir daha karşılaştığımda, ‘Ben bunun intikamını mutlaka alacağım’ der fakat üşenirim. Güzel duyguları da unutmam, güzelliğe güzellik katmak isterim. Şu an hayatımda geçiş dönemimde olduğumu düşünüyorum. Babamı kaybettim. Ailenin büyüğü olarak sorumluluk bana kaldı. Bu dönemi tamamlamak üzere olduğumu hissediyorum.”

Hasan Denizyaran Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: İlk kez Yalnız Kurt dizisinde başrolde yer alıyor. Başrol oynarken çok zorlanmadığını belirtiyor. “ Başrol oynamak beni hiç germiyor. Ben bir oyuncu olarak rolümü en iyi şekilde lanse etmeye çalışıyorum. Ondan sonrası kurgusu, montajı, halkın takdiri… Sadece başrol olmanın şöyle bir ağırlığı olabilir; çalışma saatleri, çalışma şartları. Daha uzun süreler, daha  yorucu olabiliyor. 18 yaşından beri oyunculuk yapıyorum. Benim sektörde kendimi ayrıştırmam 10 senemi aldı. Baş rol oynayana kadar 10 sene cebelleştim resmen. Bir deneme çekimine gidiyorum, güzel geçiyor, sonra, ‘Hasan bu rol için fazla yakışıklı’ diyorlar. Çünkü mesela başrolün karşısındaki bir adamı oynayacaksın ama başrolün önüne geçmemek adına iş kaybediyordum. Hatta olduğum bazı projelerde bile daha kapalı şeyler giydirildi; vücudum belli olmasın, başrolün önüne geçmeyeyim diye.”

Kariyer planı: Teklif edilen projelerden en çok beğendiklerinde rol almayı tercih ediyor. “Ben oyunculuk bölümü mezunuyum, demek ki ben bunu meslek olarak seçmişim. Yıllardır da o yüzden önüme gelen işlerde en doğru gördüklerimi seçtim. Hatta bir ara sanat okulu açtım; oyunculuk, müzik, dans eğitimi veriliyordu. Korona yüzünden kapattım. Ama bazıları oyunculuk konusunda çok ahkâm kesiyor. Evet, oyunculuğun sanatsal bir tarafı var ama ben bunun dizilerde olduğunu düşünmüyorum, ekran daha ticari.”

Gelecek Hayali:  Hedefleri; Ses getiren ve unutulmayacak yapımlarda yer almak ve bir aile kurmak. “Geç baba olmak istemiyorum. Allah bilir tabii ama 30’lu yaşlarımda baba olayım, aile kurayım istiyorum.”

Aşka bakışı: “Aşık olduğum kadını annemden sonra ki kadın konumuna koyarım.  Benim rutinlerim,işlerim bir de o vardır. Dünyam olur ve çok fazla severim. İyi bir aşık olduğumu düşünüyorum. Ben aşkı yüzde yüz kontrol edebileceğime inanıyorum. Aşka hazır olmak diye bir şey var. Aşk istediğimde gerçekten yanımda olmasını istediğim biri olursa oluyor, öyle bir şey istemiyorsam herkesi uzaklaştırıyorum ve olmuyor. Yalnız kurt olmayı seviyorum. Son zamanlarda aşka hazırdım, hayatımda birini istiyordum, tam o evrede karşıma biri çıktı, güzel bir elektrik aldım ve şu an devam ediyorum. Sevgilim kıskançtır, ben de kıskancım. Kıskançlığımı belli etmem, o benim gözümden anlar. Ben de onu… Mesela bir sahne var, deli gibi kıskandığını gözlerinden anlıyorum ama ‘Yoo, kıskanmıyorum’ diyor.

Çok bilinmeyen özelliği: Çabuk öğreniyor ve hafızası çok iyi. “Ezberimin iyi olması da işime çok yarıyor oyunculukta. Birçok müzik aleti çaldım. Bir çok dalda iş yapabilirliğim var. Biraz odaklanmam yeterli.”

Evde ne yapar? Boş zamanlarında genelde yemek yapmayı seviyor. “Yemek yapmasını da yemesini de çok severim. En sevdiğim yemek soğan dolması ve pavurya Spora mutlaka gidiyorum ve vaktimin büyük bir bölümünü alıyor benden. Onun dışında her gün mutlaka film veya dizi izliyorum. Şarkı sözü yazıyorum bazen ilham geldiğini hissettiğimde ve gitarla bestelemeye çalışıyorum.”

Hobileri: Şarkı söylemek, yemek yapmak, bilgisayar oyunu oynamak, beste yapmak.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2014- Sungurlar

2016- Hayat Sevince Güzel/ Erkan Yıldız

2018- Elif/ Akın

2019- Afili Aşk/Uğur

2021- İşte Bu Benim Masalım/ Pamir

2022- Yalnız Kurt/ Altay Kurtoğlu

SİNEMA FİLMLERİ

2019-Kim Daha Mutlu?/ Sinan

2017-4N1K / Ali Telelioğlu