Ana sayfa Dizi Haberleri Hazal Kaya, Türk dizi sektörünün konuşulmayan perde arkasındaki gerçeği gözler önüne serdi!

Hazal Kaya, Türk dizi sektörünün konuşulmayan perde arkasındaki gerçeği gözler önüne serdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizi sektöründe birbirinden iddialı diziler televizyon ekranlarında yayınlanıyor ve ayrıca, dijital platformlar ülkemizi bir dizi üretim merkezi haline getirmiş durumda. Hazal Kaya da bu sektörün önemli kadın oyuncularından birisi ve hem dijital platformlar için hem de televizyon kanalları için projelerde yer almaya devam ediyor.

En son Netflix’te yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı isimli diziyle gündem olan oyuncu, Ceyda Düvenci’nin NTV’de yayınlanan programının konuğu oldu. Düvenci’nin “İzlediğin bir Türk dizisi var mı?” şeklindeki soruya Hazal Kaya’nın verdiği yanıt da gündem oldu.

Ulusal kanalda yayınlanan bir dizi izlemediğini, Ömer projesini de arkadaşı Selehattin Paşalı için öylece bakıp geçtiğini anlatan Hazal Kaya, anlaşılan Türk dizi sektörünün önemli bir ismi olmasına rağmen, üretilen işleri takip etmek istemiyor.

Birçok kişi, Hazal Kaya’nın bu tavrında bir küçümseme hissetti ve durum zaten tepkilerin nedeni oldu. Aslında Hazal Kaya’nın bu tepkisi dizi sektöründeki birçok oyuncunun da gerçeğini yansıtıyor.

Yani, ekranlarda öyle hayranlıkla izlediğiniz birçok oyuncu, kendi projeleri veya sektördeki birçok işi takip etmiyor. Aslında bu durum uzun yıllardır da bilinen bir şey. Yani Türk dizi sektörü için yapılan üretimi biraz da para için yapan ve ortaya çıkan ürünü çok da önemsemeyen bir oyuncu kitlesi olduğu gerçeğini kabul etmek gerekiyor.

Hazal Kaya, Türk dizi sektörünün konuşulmayan perde arkasındaki gerçeği gözler önüne serdi! 8

Elbette ki projeleri takip eden, fikri alan, kendisini izleyen veya deneyim edinmek için farklı bir gözle izlemek isteyen birçok oyuncu da vardır. Ancak, bilinen bir gerçek şu ki, dizi oyuncuları piyasadaki işleri o kadar da çok önemsemiyor.

Türk dizilerini küçümsediği eleştirileri ile karşılaşan Hazal Kaya, bu durumun doğru olmadığını belirten açıklaması ile de tepkileri dindirmeye çaba harcadı.

Birçok kişi Hazal Kaya’ya hak verdi, kimileri ise eleştirmeye devam etti. Ancak meselenin Hazal Kaya üzerinden patlak vermesi, sektörde onun gibi Türk dizilerini pek de takip etmeyen birçok oyuncu olduğu gerçeğini gözler önüne sermiş oldu.

Hazal Kaya’nın, ‘dizi oyuncusu’ ifadesini kullananların oyuncuları küçümsediği düşüncesi de bir başka gerçeklik olarak gözler önüne serildi.

İşte ünlü oyuncunun açıklamasının tamamı: “Yıllarca “dizi oyuncusu” diye küçümsendiğimize dair açıklamalar yapıp bugün ulusal kanalda yayınlanan dizileri küçümsüyor olabilir miyim? Her hafta üç saat yayınlanan dizide oynamak da çalışmak da izlemek de zor.

Rica ediyorum gidin stresinizi başka yerde atın. Ağzımdan çıkan her kelimeyi her tepkiyi kontrol etmek zorunda değilim, siz beni stres topu zannettiğiniz için de her an endişeyle ifade etmek istemiyorum kendimi. Ne olur yeter ya!”

Hazal Kaya, Türk dizi sektörünün konuşulmayan perde arkasındaki gerçeği gözler önüne serdi! 9