Ana sayfa Dizi Haberleri Hem gerçeküstü hem absürt! Salih Bademci’den Terzi dizisiyle ilgili şaşırtan çıkış!

Hem gerçeküstü hem absürt! Salih Bademci’den Terzi dizisiyle ilgili şaşırtan çıkış!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te izleyicilerle buluşmakta olan Terzi dizisi, toplam 3 sezon olarak planlandı. 2022 yılında dizinin tüm bölümlerinin çekimleri de yapıldı. Çağatay Ulusoy, çekimleri tamamladıklarını ve Terzi dizisinin 3 sezon süreceğini lansmanda açıklamıştı. Şifanur Gül ile Salih Bademci de Terzi dizisinin başrollerinde yer alıyor.

Dizi 1,5 yıldır gündemde olan bir proje. Aslında ilk başta televizyon için hazırlanan dizi, yüksek bölüm başı bütçesi nedeniyle dijital platform projesi olarak dönüştürüldü. İlk başta ismi Süslü Korkuluk olarak ilan edilen dizinin yayıncısı tv8 olmuştu. Ancak tv8’in bütçeyi karşılayamaması üzerine Netflix tarafından sahiplenilen Terzi, bu nedenle planlanandan 1,5 yıl kadar sonra izleyicilerle buluşmuş oldu.

Terzi dizisi aslında bir bölümü 240 dakikayı bulan Türk televizyon yapımlarına alışık olan seyircilere bir dijital proje gibi gelmeyecek. Çünkü dizinin hazırlanma aşamasında televizyon projesi mantalitesi üzerinden yola çıkıldı ama sonradan dijital diziye doğru bir düzenleme yapılarak ortaya çıktı.

Salih Bademci de bu noktaya dikkat çekti ve şu bilgileri verdi: “Güzel geri dönüşler aldık. Zaten bekliyorduk. Türk seyircinin alışık olduğu tarzda hikaye kodları var. Fakat bunu çok farklı bir şekilde işlemeye çalıştık, gerek oyuncular gerekse reji olarak.”

Hem gerçeküstü hem absürt! Salih Bademci'den Terzi dizisiyle ilgili şaşırtan çıkış! 7

Oyuncunun sözlerindeki televizyon dizisi konseptinin farklı bir şekilde işlenmesi konusu dikkatlerden kaçmıyor. Zira Terzi dizisinin farkı da işte tam burada yatıyor.

Salih Bademci, “Sürreal, absürt denebilecek taraflara yatırdık işi, o yüzden de değişik bir iş oldu” diye konuştu.

Terzi dizisi usta oyuncunun bu açıklamasına da bakılarak dizi hayranlarının mutlaka seyretmesi gereken bir proje olarak öne çıkıyor.

Salih Bademci dizide Dimitri isimli karakteri canlandırıyor ve performansı ile de sosyal medyada büyük övgüler aldı. Oyuncunun absürt olarak nitelendirdiği Terzi dizisindeki gerçeküstü hikaye, birçok dizi hayranını şaşırtacaktır.