Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai ve Maria ile Mustafa birbirlerine ne kadar da benzedi, işte atv gerçeği!

Hercai ve Maria ile Mustafa birbirlerine ne kadar da benzedi, işte atv gerçeği!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında yayınlanan diziler genelde total grubu izleyicileri tarafından çok tutulur. Bu sezon da bunun yansımalarını görüyoruz. Örneğin Hercai dizisi Cuma akşamları totaldeki güçlü çıkışı ile ayakta durabiliyor. Daha eğitimli olarak kategorize edilen AB ve ABC1 gruplarında ise dizi varlık göstermekte zorlanıyor.

atv’nin klasik izleyicisi de total grubunda kümelenmiş durumda. Pazar akşamları yayınlanan diziler içinde Maria ile Mustafa sadece totalde iyi sonuçlar alabiliyor. AB ve ABC1 gruplarında ise dizi yine düşük seyrediyor.

İşte bu bir atv gerçeği… Hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılarak gruplar oluşturulur. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar AB grubunu oluşturuyor. C-D ve E grupları ise alt gelir gruplarını temsil eder. Total ise bütün bu grupların toplamı anlamını taşır.

Tüm kişileri kapsayan grupta atv dizileri iyi sonuçlar alır. Ancak iş eğitim düzeyi yüksek gruba geldiğinde atv’nin bu nokta sıkıntı yaşadığı reytinglere yansıyor.

İşte Hercai ve Maria ile Mustafa dizilerinin de durumu bu. Atv’nin iki dizisi de total grubunda güçlü ama AB’de fazla varlık sergileyemiyor…

Hilmi Cem İntepe ve Jessica May’ın başrollerinde yer aldığı Maria ile Mustafa dizisi de 10.bölümü ile 8 Kasım akşamı ekrandaydı. Totalde 4’lü seviyelerin üzerine çıkan dizi, sonunda durumunu düzeltme noktasında iyi bir sonuç elde etti. AB ve ABC1 gruplarında ise dizi 3’ün altında sonuçlar almaya devam ediyor. Hercai dizisinin de buna benzer bir durumda olduğunu hatırlatalım.

İşte 15 Kasım Pazar akşamı yayınlanacak olan Maria ile Mustafa dizisinden ilk fragman: