Ana sayfa Dizi Haberleri İkizler Memo Can dizisinin sırrı Müge Anlı, Esra Erol ve Zahide Yetiş’te gizli!

İkizler Memo Can dizisinin sırrı Müge Anlı, Esra Erol ve Zahide Yetiş’te gizli!

tarafından ker_def
Kanal D’de İkizler Memo Can dizisinden buram buram fakirlik akıyor!

Başrollerinde Nehir Erdoğan, Özgürcan Çevik, Emir Berke Zincidi ve Burak Hakkı’nın yer aldığı İkizler Memo Can dizisi Kanal D ekranında Cumartesi günleri izleyicilerle buluşmakta.

Dizi son dönemde total grubunda birinci sırada yer almakta… Aynı Cuma akşamları 13. sezonuyla devam eden Arka Sokaklar gibi, İkizler Memo Can da total grubunda reytingin zirvesinde. Ancak AB grubundan bir hayli düşük durumda.

İkizler Memo Can dizisi de Arka Sokaklar gibi Erler Film imzalı bir yapım…

Türker İnanoğlu’nun Yeşilçam’dan getirdiği klişe bir durum dizinin reyting yapmasının en önemli sebebi…

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu bu konuyu köşesine taşıdı ve dizinin sırrının “fakirlik bir kaderdir” yaklamışında olduğunu yazdı.

Dizideki diyaloglardan örnekler veren Sina Koloğlu, fakirliğin kader olduğu imajını yayan dizinin reytinglerde ilk sırada yer alması da bu noktaya bağlıyor.

İkizler Memo Can dizisinin sırrı Müge Anlı, Esra Erol ve Zahide Yetiş'te gizli! 7

Yeşilçam klişesi olan ‘fakirlik bir kaderdir’ yaklaşımı Erler Film aracılığıyla diziye iliştirilmiş durumda.

Sina Koloğlu, “Aklıma gündüz kuşağı resmi geçidi geliyor. Ne hikayelerin, fantezilerin ve fırtınaların yaşandığı fakir (!) mahalleleri anlatır Esra Erol, Müge Anlı, Zahide Yetiş… Reyting konusudur onlar” diyor.

Koloğlu, fakirliği samimiyetle anlatan dizinin iş görmesinin normal olduğunu belirtiyor ve yazısını şöyle bitiriyor:

“Yeşilçam kelime dağarcığını en iyi bilen isimlerden biridir Türker İnanoğlu… Onun rahle-i tedrisinden geçen dizi ‘en samimi fakirlik ve az ile yetinen mutluluklar’ halini verdiğinden izlenir. Cem Karaca, ‘Yoksulluk kader değildir’ dese de, bu isyanın ekranda arz-ı endam etmesi pek istenmez, hoş karşılanmaz. Yakın zamanımızın özeti budur.”