Ana sayfa Dizi Haberleri İnternet dizileri, tv dizilerinin tahtını sallıyor! Sansür yok!

İnternet dizileri, tv dizilerinin tahtını sallıyor! Sansür yok!

tarafından zk zk

Fi dizisi ile internet dizilerine ilgi gittikçe artarken, yeni dizilerin çekim haberleri de birer birer gelmeye devam ediyor. Digital ortamda herhangi bir sansürün olmaması,senaristlerin de yönetmenlerin de elini kolaylaştıran bir yapıya dönüştürüyor internet dizilerini.

Üstelik pek çok yeni oyuncuların keşfini de sağlayacak bir özelliğe sahip olan internet dizileriyle ilgili Milliye Cadde yazarı Sina Koloğlu,

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET CADDE

İnternet dizilerimiz daha özgür İşi, buz dağının altı ve üstü olarak görüyorum. Üzerine ekranda gösterilen diziler var. Tüm sezon 1-2 istisna, basmakalıp işlerin sunulduğu bir dünya gibi. Buz dağının altında, halihazırda ekranda gösterilen dizilerle bağını koparan geniş bir kitle var.

Dünyaya bakışları farklı. Değiştirilen deneklerin oluşturduğu beğeni skalasına tepkili çoğunluk, gençler ve orta yaş kitleyle bu düzenden sıkılan profesyonellere kapıların açılmasıyla yeni dizi sektörü oluştu. Süre olarak kısa, konu olarak daha yaratıcı, olabildiğince sansürsüz, oyunculuk olarak “İşte ben buyum” şansı tanıyan diziler. Son zamanlarda giderek artan değişik işler ardı ardına geliyor. Zaten var olan internet kahramanlarıyla, parodi ve skeç dünyasına daha ‘profesyonel’ yaklaşımlar oluyor.