Ana sayfa Dizi Haberleri İzleyici daha ilk bölümde uyarmıştı! Mahkum dizisinin çöküşü hızlı oldu!

İzleyici daha ilk bölümde uyarmıştı! Mahkum dizisinin çöküşü hızlı oldu!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Güney Kore yapımı Innocent Defendant isimli diziden uyarlanan Mahkum dizisinin dün akşam aldığı reyting puanı herkesi çok şaşırttı. Ancak şaşırmayanlar da var. Çünkü izleyicilerin bir kısmı Mahkum daha ekrana gelmeye başladığı ilk zamanlarda uyarısını yapmıştı.

Fox TV’nin her hafta heyecanla izlenen ve reytinglerde zirveden inmeyen dizisi Mahkum, dün aşkam 19. bölümüyle ekrana geldi. Dizinin dün akşamki bölümüyle aldığı reyting puanı ise tam bir şok etkisi yarattı. Zira dizinin çift haneli reyting puanı bir anda tek haneliye ve hatta ortalamaya düşmüştü.

Bu duruma şaşırmayanlar da vardı. Zira onlar bu uyarıyı çok zaman önce, daha Mahkum ilk ekrana gelmeye başladığında yapmıştı. Bu izleyiciler Mahkum dizisinin aynı orijinali gibi devam ettiğine dikkat çekmişti. Orijinalin 18 bölümde sona erdiğini söyleyen bu izleyiciler esas hikaye sona erdiğinde ve senaristler ekleme yapmaya başladığında dizinin reytinglerinin düşmesinin çok büyük bir olasılık olduğunu belirtmişti.

İzleyici daha ilk bölümde uyarmıştı! Mahkum dizisinin çöküşü hızlı oldu! 101

Nitekim aynen onların dediği gibi oldu ve 19. bölümde reytingler bıçakla kesilmişçesine yarı yarıya düştü. Bu demek oluyor ki Mahkum izleyicisi, Türk senaristlerin eklediği yeni sahneleri hiç beğenmedi. Bu durum da doğrudan reytinglere yansıdı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda da izleyicinin dizinin yeni halinden şikayetleri gündeme geldi. Dizi Analiz hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda aynen bu soruna dikkat çekti ve şöyle yazdı: “
#Mahkum’un reytingleri sadece Ramazan’la veya diğer sebeplerle açıklanamaz. Bütün kategorilerde zirvede olan dizi, hepsini kaybetmiş durumda. 11’li reytinglerden yarı yarıya bir düşüş söz konusuysa senarist şapkasını önüne alıp düşünmeli. Bu dizinin 2. sezonu olmamalı…”

İzleyici daha ilk bölümde uyarmıştı! Mahkum dizisinin çöküşü hızlı oldu! 102

Sosyal medyada dizi eleştirileri yapan Deniz Tural da çok sevdiği dizisini bırakmasına ramak kaldığını belirterek, “Mahkum’u üzülerek söylüyorum ki bırakmama ramak kaldı. Sezon finaline kadar şans vermek istiyorum bir umut ama o ekrana kilitlendiğim zamanlar yok artık. Sıkıldım bölümden maalesef” diye yazdı.

İzleyici daha ilk bölümde uyarmıştı! Mahkum dizisinin çöküşü hızlı oldu! 103

Başrollerini Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu’nun paylaştığı Mahkum dizisi dün akşam yayınlanan yeni bölümüyle yine reytinglerde birinci olmuştu. İzleyici her hafta Mahkum dizisini nefesi kesilerek izliyordu. Ancak son bölümlerde birçok izleyici Mahkum’dan sıkılmaya başladığını dile getirmişti.