Ana sayfa TV Programları Kabak Sandalı beğenildi mi? Zuhal Topal’la Sofrada 131. Bölüm

Kabak Sandalı beğenildi mi? Zuhal Topal’la Sofrada 131. Bölüm

tarafından ker_def

Fox TV’de ekrana gelen Zuhal Topal’la Sofrada programının yeni haftasının ilk gününde Merve Damar ve kayınvalidesi Sevim Hanım’ın evine konuk olundu. Trabzonlu olan Merve Damar, 4 yıllık evli, 10 aylık bir çocuğu var. Kayınvalidesi Sevim Hanım, daha önce çocuk kurumlarında aşçılık yapmış. Birinci olup 10 bin TL’yi kazanırlarsa araba almayı istiyorlar.

Yeni haftanın ilk bölümüne terlikleriyle gelen kayınvalide Songül Hanım herkesi şaşırttı. Terliğinin özel olduğunu söylerken diğer kayınvalideler böyle bir yemek davetine terlikle gelmesini yadırgadılar.

Kayseri’den yarışmaya katılan kayınvalide Zekiye Hanım ise yemeğin ortasında çantasından örgüsünü çıkarıp örmeye başlayınca herkesi şoke etti!

Zuhal Topal’ın “Bir şey çıktı! O ne?”diyerek şaşkınlığını dile getirmesinden sonra diğer kayınvalideler “5 çayına mı geldiniz, evinizde misiniz?” şeklinde yapılan yorumlar yaptı. Zekiye Hanım, “Ben nerede istersem orada örerim. Şu anda müsaitim” diyerek gülüşmelere neden oldu. Zekiye Hanım, evinin uzakta olduğunu, gelirken yolda örmek için aldığını ve yemeği beklerken örmek istediğini söyledi.

Diğer kayınvalideler, her hafta benzer manzaraların yaşandığını hatırlattı ve Zekiye Hanım’ın da öne çıkmak için böyle bir yol seçtiği yorumlarını yaptılar.

Bu duruma gülen Zuhal Topal, uzun yoldan otobüsle gelen ve yolda oyalanmak için örgüsünü yanına aldığını söyleyen kayınvalide yine de sofraya getirmesinin tuhaf olduğunu söyleyerek “Bugün tamam da yarın olmasın artık” uyarısını yaptı.

Puanlama sırasında da Zekiye Hanım’ın örgü örmeye devam etmesi, Topal’ı kızdırdı. “Örgü ne alaka? O zaman biz de bulmaca falan çözelim beklerken!” diyerek duruma tepki verdi!

İşte Merve Hanım’ın menüsü:
Vişneli pazı sarma
Rulo börek
Sandal kabak
Pancarlı humus
Somon balığı
Ispanaklı dolgulu mantar, patates püresi
Roka salatası
Portakallı helva

Merve gelinin yemeklerine yorumlar nasıl oldu?
Başlangıç olarak gelin çorba yerine vişneli pazı sarması, rulo börek, sandal kabak ve pancarlı humusun yer aldığı ordövr tabağı sundu. Rulo böreğin tadı beğenildi ama yandığı için eleştiri aldı. Vişneli pazı beğenildi. Sandal kabak için beyaz peyniri unutan ve kaşar kullanan gelin eleştirildi. Humusu bazı kayınvalideler beğenmedi.

Ana yemek olan somon balığı, ıspanaklı dolgulu mantar ve patates püresi servisi yapıldı. Kayınvalideler, yiyeceklerin tabaktaki porsiyonlarının çok küçük olduğu konusunda gelini eleştirdiler. Balık tuzsuz olarak değerlendirildi. Ispanak sosu acı bulundu. Somon balığı genel olarak beğenildi. Roka salatası da beğenildi.

Portakallı helva beğenildi ama hazır tahin helvasından yapılmış olmasını kayınvalideler eleştirdi. Ancak Zuhal Topal, hazır helvadan bile yapılsa, içine konulan tahin, portakal ve çikolata ile yapılan tatlıya bayıldığını belirtti.

Merve geline puanlar nasıl oldu?
Songül Hanım 5
Zekiye Hanım 4
Fatma Hanım 6
Sibel Hanım 4

Zuhal Topal ise 8 puan verdi…