Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal 7’den sonra TRT1’in günlük dizi atağında çok dikkat çeken detaylar!

Kanal 7’den sonra TRT1’in günlük dizi atağında çok dikkat çeken detaylar!

tarafından ker_def

TRT1 günlük dizi atağına kalktı… İmparatoriçe Ki isimli bir Kore dizisi bir süredir TRT1 ekranında izleyicilerle buluşmaktaydı… Demir Leydi lakaplı Ki’nin hayatının anlatıldığı dizi beğeniyle izlendi…

Şimdi ise yeni bir Kore dizisi daha geldi. İmparatoriçe Ki’nin yerinde bu sefer de Kralın Kızı isimli yeni dizi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. 15 Ocak Salı günü ekrana gelecek olan Kralın Kızı, saat 17.45’te yayınlanancak ve hafta içi her gün ekranda olacak.

Kanal 7’nin önce Hint, ardından da Kore dizileriyle ortaya koyduğu günlük dizi performansı TRT1 için de yol gösterici olmuş durumda. TRT1’in Kore dizilerine olan ilgiyi keşfetmesi de dikkat çekici bir adım.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, TRT1’in günlük dizi atağı hakkında şu yorumda bulundu:

“TRT 1’i diğer kanallardan ayıran önemli bir detay daha var… Ki o da günlük dizi anlayışına getirdiği farklılık! ‘İmparatoriçe Ki’, Cengiz Han’ın kurduğu Yuan Hanedanlığı’na 37 yıl hükmeden Demir Leydi lakaplı Ki’nin hayatını anlatan güzel bir Kore dizisi olarak hafta içi her gün ekranda yer alıyordu. 15 Ocak Salı günü 17.45’ten itibaren yerini yeni bir Kore dizisine bırakacak… ‘Kralın Kızı’!

Günlük dizi olgusuna farklı bir tat katmayı sürdürecek olan ‘Kralın Kızı’nın genel hikâyesi, gerçek kimliklerini bilmeyen prensler ile prensesin yaşamı üstüne kurulu. Onlar, kendileriyle ilgili gerçekleri öğrenene kadar başlarından geçen olayları, uğradıkları ihanetleri ve kesişen yaşamlarını anlatacak olan yapımda mevki kapmak uğruna gerçekleştirilen türlü entrikaları izleyeceğiz.

Kanal 7'den sonra TRT1'in günlük dizi atağında çok dikkat çeken detaylar! 7

Şöyle ki; Kral Yung’un gerçek kızı olduğunu bilmeden, annesi Chaehwa, üvey babası Kuchon ve kız kardeşi Solhi’yle mutlu bir köy yaşamı süren Solnan baş karakterimiz olarak çıkacak karşımıza. Ailenin kaybının ardından Solhi’nin yükselme hırsı girecek devreye ve Solnan’ın yerine geçip kendini Kral Yung’un kızı olarak tanıtacak. Bu arada General olduğu dönemde yaşadığı gizli aşk sonucu habersizce baba olan Kral Yung da masum olmadığını gösterecek bize. Zira kendi oğlu Myong ile eski kralın oğlu Jinmu’nun yerlerini onlar henüz çocukken gizlice değiştirmiş. Olaylar geliştikçe kimin ne olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkacak sonuçta.

Anlayacağınız ‘Kralın Kızı’, yerli dizilerimizden çokça aşina olduğumuz bir içerik tablosuna sahip diyebiliriz. Lakin buradaki yer değiştirmeler prenslik-prenseslik mertebesinde olduğundan ve dahi anlatım dili çok daha etkili üslupla yapılıp görselliğe ayrıca önem verildiğinden ‘Kralın Kızı’nın farkı da kendiliğinden çıkıyor ortaya. Günlük diziye vaktiniz varsa Doğu’nun yaşam tarzını ve felsefesini de resmeden bu yapımı kaçırmayın derim.”