Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’den Bir Umut Yeter dizisi için özür açıklaması geldi!

Kanal D’den Bir Umut Yeter dizisi için özür açıklaması geldi!

tarafından ker_def

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve Çerkes vatandaşlarımızın tepkisine sebep olan sahneyle ilgili Kanal D’den özür açıklaması geldi.

Dizide “Bunun sütü bozuk. Annesi şoförün yeğeniydi. Çok güzeldi. Tam bir Çerkez kızı. Kenan beyle mercimeği fırına verdi. Hamile kaldı. Kenan bey çocuğu doğurunca alıp annesine yol verdi” repliği eleştirilere neden oldu.

Esra Bilgiç Töre, bu sözler için sosyal medya hesabından özür açıklaması yayınlanmıştı. Şimdi de Kanal D’den bir özür açıklaması geldi.

İşte o açıklama:

Sayın Nusret Baş, Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı,

Sayın Yaşar Arslankaya, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı,

Ve diğer tüm Çerkes Sivil Toplum Örgütleri kurumsal kimliği altında bütün Çerkes toplumuna duyurumuzdur…

Kanal D ekranımızda, 6 Ekim 2018 Cumartesi akşamı yayınlanan Bir Umut Yeter isimli dizimizin 2.bölümünde, Çerkes vatandaşlarımızın tepkisine sebep olan hususlar bulunduğunu kamuoyundan öğrenmiş bulunuyoruz.

Konu incelendiğinde; bir kasıtla yapılmamış, tesadüfen bağımsız diyalogların birbiriyle illiyetli olduğu ve Çerkes vatandaşlarımızı hedef aldığı izlenimini verdiğini gelen tepkilerden anlamış bulunuyoruz.

Kanal D ve MF Yapım ailesi, senaristimiz Melis Civelek ve tüm oyuncularımız olarak hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan tüm Türkiye’yi sevgi ve saygıyla kucakladığımızı belirtmek isteriz.

Konuyla ilgili tüm Çerkes vatandaşlarımız ve ilgili derneklerden , istemeden ve gözden kaçarak yarattığımız hassasiyet için özür dilemeyi borç biliriz.

Kanal D'den Bir Umut Yeter dizisi için özür açıklaması geldi! 7