Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor!

Kanal D’nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor!

tarafından zk zk

Geçtiğimiz sezon diziler konusunda hüsran yaşayan Kanal D, bu yıl çok da titiz bir süreçle dizi hazırlığı yapıyor.

İddialı başlayan dizilerinin reyting almamasından sonra, yeni sezonda daha az dizi yayınlama kararı veren Kanal D’nin yeni sezondaki dizileriyle ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Hakan Yılmaz, Evrim Alasya ve Tuğçe Karabacak’lı “Koca Koca Yalanlar”, Nehir Erdoğan’ın başrolünü oynayacağı kod adı “Hayat Yolunda”, Tolgahan Sayışman ve Esra Bilgiç Töre’yi buluşturan “Hayat Işığım”, Yağmur Ünal’ın yapımcılığını üstlendiği “Baraj” ve Miray Daner ile Mert Yazıcıoğlu’nun başrol oynaması düşünülen “Bir Litre Gözyaşı” adlı projeler için Kanal D hazırlıklara başladı.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 13

HAYAT YOLUNDA

Kanal D’de seyirciyle buluşacak olan dizide Nehir Erdoğan’ın partneri için Burak Hakkı ile imza aşamasına gelindi. Bir süredir evlilik hazırlığı yaptığı Yunan model Hara Pappa nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasında mekik dokuyan Hakkı, geçen sezon Diriliş Ertuğrul dizisinde rol almıştı. Ağustos ortasında çekimlerinin başlaması planlanan “Hayat Yolunda”nın kadrosunda üvey anne rolüyle Nihan Büyükağaç’ın da olduğu öğrenildi.

Limon Film’in Kanal D için hazırladığı ‘Koca Koca Yalanlar’ adlı dizinin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Osman Taşçı’nın yönettiği dizinin senaryosu Gül Abus imzası taşıyor. Çekimleri geçen hafta başlayan dizide Hakan Yılmaz, Evrim Alasya ve Tuğçe Karabacak başlıca rolleri paylaşıyor.

Ağustos ayında seyirciyle buluşması planlanan “Koca Koca Yalanlar’ın ekibine son olarak Müge Bayramoğlu da dahil oldu.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 14

Şener Şen’in ‘Aşık Oldum’ adlı filminden de izler taşıyan dizide çocukları Umut, Aliş ve Ilgaz’ı büyüten ev hanımı Müjgan ile onun 17 yıllık eşi muhasebeci Ahmet’in eğlenceli hikâyesi ekrana aktarılıyor. Evliliğinin mutlu mesut gittiğini sanan Müjgan, işlerin hiç de sandığı gibi olmadığını, eşinin muhasebesini tuttuğu bir mağaza çalışanına tutulduğunu anlıyor.

Kod adı ‘Kocamın Metresi’ olan dizinin daha sonra ismi ‘Koca Koca Yalanlar’ olarak değiştirildi. Dizinin kadrosu için geçen aylarda Emre Kınay ve Özge Özberk’le anlaşıldı. Ancak daha sonra Kanal D’nin satış süreciyle beraber proje önce rafa kalktı, son olarak ise yeni kadroyla tekrar yola devam kararı alındı.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 15

BİR LİTRE GÖZYAŞI
Kanal D’de geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve başrol için Farah Zeynep Abdullah’ın adının geçtiği Bir Litre Gözyaşı dizisi, önümüzdeki sezon yayınlanacak.

Dizinin başrollerinde ise Vatanım Sensin’de Hilal’i oynayan Miray Daner ve Karagül dizisiyle tanınan Mert Yazıcıoğlu oynayacak.

Kore uyarlaması olan dizinin orjinalinde, izleyiciyi çok ağlatan bir hikayesi var. Bir genç kızın ağır bir hastalıkla mücadele ettiği ve zor şartlar altında yaşamaya çalışırken başına gelenlerin anlatıldığı bir dizi.

Dizinin konusu aslında gerçek bir hayat hikayesinden alınmıştır. Aya omurilik soğanı dejenerasyonu (hastalığın açılımı bizim özgürce hakaret etmemizi sağlayan omuriliğin yavaş yavaş yok olması demektir) hastalığına yakalandığında doktoru ondan bir günlük yazmasını ister. Böylece hastalığın ilerleyişini görecektir. Aya-Nee o günden sonra günlük tutmaya başlar. Gücünün yettiği yere kadar yazar.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 16

Bütün yaşadıkları bu günlüklerde saklıdır. 23 mayıs 1988 yılında hayata gözlerini yumar. Ve bir dergi aracılığıyla günlükleri yayınlanmaya başlar. Bu hikâye bu günlükler sayesinde önce kitap olarak basılmış daha sonra dizisi yapılmış ve Aya-Nee’nin gerçek hayatını ekranlara yansımıştır.

Önce filmi yapılan yapımın daha sonra dizisi de çekilmiştir.

Filminin konusu ise kısaca şöyledir; Aya, 15 yaşında akıllı ve sportif bir genç kızdır. Ailesinin en büyük çocuğudur. Babasının tofu dükkanı vardır ve dükkanla aynı yerde olan evlerinde yaşamaktadırlar. Aya giriş sınavına girmeden önce düşer ve Asou adlı gençle tanışır. Asou ona yardım eder ve birlikte sınava girerler.

Halbuki Asou sınava girmekten vazgeçmiştir ama Aya’yı okula yetiştirmeye çalıştığı için o da sınava girer. Aya, Higashi Lisesi’nin giriş sınavını kazanır ve evde bunu kutlarlar. Asou da aynı okulu kazanır ve aynı sınıfa düşerler. Aya basketbolu oldukça seviyordur ve bu oyunda çok iyidir.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 17

Bir gün okula giderken feci şekilde düşer ve çenesi kanar. Bunun üzerine hastaneye giderler ve annesi eskiden hemşire olduğu için hastalıkları bilmektedir ve kızının bir zamandır farklı belirtiler gösterdiğini doktora söyler ve doktor onu muayene ettikten sonra omuriliğinin bozulduğunu tespit eder ve bu hastalığın hiç bir tedavisi olmadığını söyler. Aya bu hastalık sürecinde ailesinin ve arkadaşlarının desteği ile hayatına devam eder. Duygu yüklü olaylar o anda başlar.

Dizinin yeni sezonun en dramatik dizileri arasında yer alacağı, orjinal dizinin konusundan da belli. Mert Yazıcıoğlu ve Miray Daner, genç yaşlarına karşın, kanalın iddialı işinin yükünü sırtlanacaklar. İki yıldır konuşulan ancak bir türlü ekrana gelemeyen dizi, Kanal D’nin iddialı yapımları arasında yer alıyor.

BARAJ
Türkan Şoray’ın yapımcı kızı Yağmur Ünal, şu günlerde çok konuşulacak bir dizinin çalışmalarını sürdürüyor.

Ünal, annesinin başrolünü oynadığı 1977 yapımı ‘Baraj’ filmini beyazcama uyarlamaya hazırlanıyor.

Safa Önal’ın yazdığı Orhan Aksoy’un ise yönettiği “Baraj” filminde Türkan Şoray başrolleri Tarık Akan ve Naser Malek Motiee ile paylaşmıştı. Filmde olaylar, baraj inşaatında çalışan ustabaşı Nazım’ın gelenevde çalışan Aysel ile gönül postası aracılığıyla mektuplaşmasıyla başlıyordu. Nazım utandığı için şantiye çalışanlarından Orhan’ı kendisiymiş gibi tanıtıyordu. Bir gün Aysel’in şantiyeye gitmesi ise ortalığı karıştırıyordu.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 18

Yağmur Ünal işte annesinin bu unutulmaz filmini günümüz versiyonuyla seyirciyle buluşturacak. Filmdeki karakter isimlerinin kullanılacağı “Baraj” dizisinde mektuplaşmanın yerini facebook yazışması alacak. Cast çalışmaları başlayan dizinin yapımcılığını Yağmur Ünal, Fatih Aksoy’la beraber yapacak. “Baraj”ın yönetmen koltuğunda geçen sezonu zirvede kapatan FOX’un “Bizim Hikâye” dizisini çeken Serdar Gözelekli oturacak. Türkan Şoray ve Tarık Akan’ın hayat verdiği Aysel ve Orhan rollerini dizi versiyonunda hangi yıldızların canlandıracağı ise merak konusu.

HAYAT IŞIĞIM
Tolgahan Sayışman, Siyah İnci dizisiyle yaşadığı hayal kırıklığını yeni diziyle yeni sezonda atma hedefinde.

Geçen sezon büyük bir iddia ile başlayan Siyah İnci dizisi, 20. bölümde ekrandan kaldırılmıştı. Hande Erçel ile birlikte kamera karşısına geçen Sayışman, yeni sezonda Hayat Işığım dizisiyle ekrana gelecek.

Sayışman’ın partneri ise Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Sultan rolünü oynayan Esra Bilgiç Töre olacak. bölüm kadar yayında kalabilmişti.

TRT’nin reyting rekortmeni dizisi ‘Diriliş Ertuğrul’un Halime Sultan’ı Esra Bilgiç Töre, sezon finali öncesi projeye veda etmişti.

Kanal D'nin yeni ve iddialı dizileri belli oldu! 5 yeni dizi geliyor! 19

Ünlü futbolcu Gökhan Töre ile yaşamını birleştiren oyuncunun hamile olduğu ve eşi istemediği için diziden ayrıldığı öne sürülmüştü. Ancak genç yıldız, yazılı bir açıklama yaparak hamilelik iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve mesleğine devam edeceğini açıkladı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MF Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği Hayat Işığım dizisinin diğer kadın başrolü için Ezgi Eyüboğlu Yıldırım’ın da adının geçtiği medyaya yansımıştı. Dizinin senaristliğini ise Melis Civelek yapacak.