Ana sayfa Dizi Haberleri Kara Ağaç Destanı dizisinde kim hangi karakteri canlandıracak? İşte tüm detaylar!

Kara Ağaç Destanı dizisinde kim hangi karakteri canlandıracak? İşte tüm detaylar!

tarafından ker_def

TRT 1’in yeni dizisi ‘Kara Ağaç Destanı’ ilk bölümüyle 23 Şubat Cuma akşamı ilk kez izleyicilerle buluştu. 1950’den başlayıp 1970’li yıllarda devam eden ‘Kara Ağaç Destanı’ Anadolu’nun kadim topraklarında iyiliğin yanında kötülüğün, varlığın dünyası ile yokluğun gerçeğini yan yana anlatıyor.

Başrollerinde Olgun Şimşek, Emre Kıvılcım, Meltem Akçöl, Özlem Conker, Hakan Boyav, Merih Öztürk’ün yer aldığı dizinin yapımcılığını Hasan Karul üstlenirken, yönetmen koltuğunda Ufuk Hakan Eren oturuyor.

Ağalık sistemi üzerinden güç, feodalite, sınıf çatışmaları ve aşk hikayesinin anlatıldığı ‘Kara Ağaç Destanı’nın merak edilen karakterleri ve tüm detaylar şöyle:

Celal Ağa (Olgun Şimşek): Hırslı ve sert mizaçlı bir adam olan Celal Ağa’nın tüm derdi toprakları ve kurduğu ağalık düzenidir. Geleneklerine ve sahip olduklarına sıkı sıkıya bağlıdır, dolayısıyla bunların hiçbirini kaybetmek istemez. Buna göz dikilmesi durumunda yapabileceklerinin bir sınırı yoktur.

Kara Ağaç Destanı dizisinde kim hangi karakteri canlandıracak? İşte tüm detaylar! 8

Ömer (Emre Kıvılcım): Celal Ağa’nın tek oğlu olan Ömer cesur ve yiğit olduğu kadar adaletli ve merhametlidir. Kara Ağaç Ovası’nın bereketsiz topraklarını yaptığı çalışmalarla geliştirmiş ve bir cennete dönüştürmüştür. İşçilerin sevip saydığı herkesin ağa olmasını istediği kişidir.

Sultan (Meltem Akçöl): Osman Ağa’nın kızıdır. Kararlı, cesur ve hırslı bir kadın olan Sultan, annesi Raziye ile birlikte Kara Ağaç’tan sürülmüş, memleketine döneceği günün hayalini kurmuştur.

Kara Ağaç Destanı dizisinde kim hangi karakteri canlandıracak? İşte tüm detaylar! 9

Asiye (Özlem Conker): Herkesten gizlediği büyük sırrın derin suçluluğunu ve acısını yaşamaktadır. Öyle zor günler geçirmiştir ki hayat neşesini kaybetmiştir. Gözü hep yollarda, köye gelen her yabancıda bir cevap aramaktadır.

Devranoğlu Latif Bey (Hakan Boyav): Devranoğulları bin yıldır Kara Ağaç topraklarında var olan köklü bir ailedir. Bu sebeple Latif Bey, Celal Ağa’yı içten içe küçümser. Tam bir strateji dehasıdır. Adımlarını temkinli ve derinden atar. Celal Ağa’nın aksine öfkesine yenilmeden hareket eder.

Gülnaz (Merih Öztürk): Devranoğlu Latif Bey’in büyük kızıdır. Oldukça güzel ve alımlı bir kızdır. Duygularına ket vurmaz. Ailesinin sıcak bakmayacağını tahmin etmesine rağmen Ömer’in en yakın arkadaşlarından biri olan Merdo’nun aşkına karşılık vermekten çekinmez.

Paşa Kadın (Ayten Uncuoğlu): Kara Ağaç’ın bilge kişisi ve şifacısıdır. Köylülerin ‘Paşatepe’ diye adlandırdığı tepedeki bir mağara oyuğunda yaşar. Celal Ağa’nın topraklarının içinde kendi mülkiyeti olan tek kişidir. Celal Ağa dahil herkesin çok büyük saygı duyduğu biridir.

‘Kara Ağaç Destanı’, artık Cuma akşamlarının yeni alternatif yapımlarından birisi olacak gibi gözüküyor.