Ana sayfa Dizi Haberleri Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek’in İtalya’da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar…

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek’in İtalya’da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/ANALİZ ÖZEL… 2018 yılı Eylül ayında başlayan ve 2022 yılı Haziran ayında 141.bölümle ekrana veda eden Bir Zamanlar Çukurova dizisi, Türkiye’de olduğu kadar, gösterildiği ülkelerde de büyük ilgi görmeye devam ediyor. Atv’de yayınlanan, Tims&B Productions imzalı dizi, İtalya’da da dikkatleri çekti. İtalya’da “Terra Amara” ismiyle gösterilen dizinin başrol oyuncularından Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek’e, geçtiğimiz günlerde özel bir ödül verildi. Bir Zamanlar Çukurova’daki oyunculuk performansları nedeniyle, ödüle layık görüldü iki ünlü isim.

Sicilya’da 17’ncisi düzenlenen Nations Awards-Thinkingreen Taormina Töreni’nde verilen ödülü almak üzere, Alışık ve Altınbilek İtalya’ya gitti. Taormina kasabasındaki antik tiyatronun büyülü atmosferinde yapılan tören sırasında, iki oyuncuya İtalyan hayranları tarafından büyük bir ilgi gösterildi.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 17

(Aykut Sarıbaş, Gonca Doğan, Kerem Alışık, Michel Curatolo, Filippo Micale, Pina Sarıbaş)

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek, ödül töreninden önce Sicilya’ya gelerek basın toplantısı ve bazı tanıtım organizasyonlarına katıldılar. 07-09 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan Nations Awards Taormina’nın bu yılki teması, yeşil çevre idi. Her yıl bir temanın belirlendiği ödül töreninde bu kez, iklim sorunları nedeniyle yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekildi.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 18

(Gonca Doğan, Michel Curatolo, Hilal Altınbilek, Aykut Sarıbaş)

İtalya’nın Doğu Sicilya bölgesinde yer alan Messina şehrinde bir kasaba olan Taormina’da düzenlenen ödül töreni, İtalyan ve uluslararası sinemayı ödüllendirmek için oluşturulmuş bir etkinlik. Sicilya adasına gelerek, burada Nations Awards’ın önde gelen isimleri ile buluşan Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek, törenin dikkat çeken ünlü konukları arasındaydı.

Nations Awards Taormina’da her yıl Türkiye’den oyunculara ve dizilere ödüller veriliyor. Gelen Türk oyuncular ve misafirler, Sicilya Türkiye Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo tarafından da özel bir ilgiyle karşılanıyor. Bu yıl Konsolos Domenico Romeo’nun sağlık sebepleriyle törene katılamaması üzerine, hayatını Sicilya’da sürdüren ve pek çok farklı ülkedeki festivallerde ayakta alkışlanan, İtalya’da “Türk Soprano” olarak da bilinen Opera Sanatçısı Gonca Doğan, Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek’e, Konsolos’un fahri elçisi olarak eşlik eden isimdi.

Türkiye’den gelen misafirleri karşılayan Doğan, geçtiğimiz yıl da aynı törende ödül alan Ahmet Mümtaz Taylan’ı karşılamış ve refakat etmişti. 2020 yılında kendisi de Nations Awards ödülünü alan ve tarihinde ilk kez sinema alanında bir Opera Sanatçısına verilen ödülün de sahibi olan Gonca Doğan, Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek’i ağırladığı törenle ilgili şu ayrıntıları verdi:

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 19

“Bu görkemli gecede ben ve Aykut Sarıbaş (Mimar), Fahri Konsolosumuz Domenico Romeo ve Sicilya- Türkiye dostluk Derneği adına fahri elçilik yapmaktan büyük onur ve gurur duyduk…Bizlere dernek üyelerimiz Sayın Pina Sarıbaş ve Uluslarası Opera Sanatçısı Tenor Filippo Micale de eşlik ettiler. Sinema ve dizi sektörümüzün uluslararası düzeyde markalaşma yolunda ait olduğu yeri bulması bizleri mutlu ediyor. Kültürel ve sanatsal tüm faaliyetlerde başta Büyükelçiliğimiz ve tüm yetkilileri olmak üzere; emeklerini ve aktif çalışmalarını Türkiye önceliği konusunda kullanmaktan vazgeçmeyen Fahri Konsolosumuz Domenico Romeo’ya, gerek Türkiye ve gerekse Sicilya olmak üzere desteklerini ve emeklerini üzerimizden çekmeyen tüm dernek gönüllülerine, uluslararası alanda ülkemizin geldiği konumu önemseyerek, hassasiyetini ve önceliğini profesyonelce ve cömertçe ortaya koymaktan çekinmeyen Nations Award Artistik Direktörü Michel Curatolo’ya,  Globus Televizyonu ve Magazin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vincenzo Stroscio ile bu sinema şölenini değerli fotoğrafları ile ölümsüzleştirdiği için Muhabiri Santo Nicolosi’ye çok teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye ve kıymetli sanatçılarımız adına bu gecede sevgilerini, coşkularını ve alkışlarını sakınmayan değerli Sicilya halkına da sonsuz sevgi ve şükranlarımızı iletiyoruz.”

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 20

Ödül gecesinde ödül alanlar bir bir sahneye çıkarken, İtalyan izleyenlerin Türk oyunculara ilgisi ise tören sırasında fazlasıyla hissediliyordu. Ünlü antik tiyatroda, Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek’in ödül aldıkları anlarda, izleyicilerden de yoğun bir alkış ve sevgi gösterileri yaşandı.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 21

İlk olarak ödülünü almak için sahneye Hilal Altınbilek çıktı. Beyaz uzun bir kıyafet giyen ünlü oyuncu, güzelliğiyle de göz doldurdu antik tiyatronun görkemli ve büyülü atmosferinde. Oyuncuya hayranları büyük ilgi gösterirken, sahnede ödülünü Agrigento Valisi Filippo Romano’nun elinden alan oyuncu, heyecanlı haliyle de dikkatleri çekti. Hilal Altınbilek, izleyenleri “Buonasera İtalya” (İyi Akşamlar İtalya) diyerek selamladı.

“Çok mutluyum. Burada olmak bana çok iyi geldi” diyen oyuncu, “Bu başarıyı bekliyor muydunuz diziyle ilgili?” şeklindeki soru üzerine “Evet bekliyordum ama yurtdışında yankılanmasını bu kadar çok beklemiyorduk O yüzden çok çok daha mutluyuz” dedi. Bu arada kendisine en beğendiği oyuncular sorulan Hilal Altınbilek, İtalyan Oyuncu Sophia Loren yanıtını verdi.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 22

Hemen ardından ise Kerem Alışık anons edildi. Özellikle Alışık’ın, İtalyanca cümleler öğrenerek sahnede seyirciyi selamlamasıbüyük bir heyecan ve coşku yaşattı. Kerem Alışık, İtalyanca olarak “İyi akşamlar Sicilya. Böyle güzel bir yerde sizin karşınızda olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum” diye konuştu.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 23

Bu jestle birlikte büyük alkış alan Kerem Alışık, daha sonra sözlerine Türkçe devam ederek “Ülkemizde çok güzel işler yapmaya çalışıyoruz ve bunun İtalya ve diğer ülkelerde beğeni ilgi görmesi bizleri fevkalade mutlu ediyor, gururlandırıyor, göğsümüzü kabartıyor. Türkiye’de, dünyada büyük bir ilgi ve sevgi ile izlenecek işleri yapmaya devam edeceğiz. Bugün sevdiğimiz sözü şöyle söylemiştim: Ben satın alınamayan şeyleri seviyorum, ay ışığı gibi, deniz gibi, gökyüzü gibi, sevgi gibi… Bugün bu ödülü almaktan çok büyük onur duyuyorum. Çok gururluyum, mutluyum, bunu pamuklara sarıp, çok özel bir yerimde saklayacağım. Çok teşekkür ederim bana bunu layık görenlere. Rumi der ki; Kalbinizle yaptığınız her şey size geri döner. Ben buna çok inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ödülünü Nations Awards Arstistik Direktör Michel Curatolo’nun elinden alan Kerem Alışık, mutluluğunu seyircilerle paylaştı ve daha sonra alkışlar arasında sahneden indi.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 24

Basının da büyük ilgi gösterdiği törende, ayrıca Oscar ödüllü Amerikalı Oyuncu F. Murray Abraham da ödül alanlardan birisiydi. Abraham ve Alışık, gecede bir süre sohbet etme imkanı da buldu. Kerem Alışık, sinema ve tiyatro üzerine konuşma fırsatı bulduğu ünlü Amerikalı ismi Türkiye’ye de davet etti. 1984 yılında Amedeus filminde Antonio Salieri canlandıran F. Murray Abraham, bu filmdeki rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü”nü almıştı. Kerem Alışık, ünlü oyuncuya,
Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment ortak yapımı olan Amedeus oyunundan bahsederken, kendisini oyunu izlemek üzere Türkiye’ye de davet etti.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 25

Tören boyunca hayranlarıyla fotoğraflar çektiren Hilal Altınbilek ve Kerem Alışık, sevgi gösterileri karşısında heyecanlı anlar yaşadılar. Törenden sonra da iki oyuncunun araçlarına giderken pek çok kişi onları takip etti. Tiyatro meydanından çıkışını bekleyen hayranları fotoğraf çekilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 26

Yaşanan izdiham sırasında Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek, kendilerine isimleriyle seslenerek fotoğraf çektirmek isteyen ve görüntü almak isteyen hayranlarını kırmadan, sevgi gösterileri arasında yürümeye devam ettiler. Bu sırada kalabalığın giderek yoğunlaşması da iki ünlü oyuncunun sokaktaki yürüyüşlerini yavaşlattı. Gördükleri ilgi karşısında hem mutlu olan hem de kalabalık içinde, görevliler tarafından da hızlı bir şekilde araçlarına götürülmeye çalışılan Alışık ve Altınbilek, kısa süreli de olsa kalabaklıklar arasında sıkışık anlar yaşadılar.

Kerem Alışık ve Hilal Altınbilek'in İtalya'da ödül aldıkları törende izdiham yaşandı! İşte çok özel detaylar... 27

Bu sevgi gösterilerine kayıtsız kalmayan iki oyuncu, gülümsemelerini de hiç eksik etmeyerek, ellerinden geldiği kadar hayranlarının ısrarları üzerine fotoğraflar çektirmeye devam ettiler. Kalabalıktan görevliler yardımıyla güç bela araçlarına ulaşan iki oyuncu, arkalarında hayranlarının coşku ve alkış dolu heyecanıyla güzel bir anı bıraktılar.