Ana sayfa Sosyal Medya Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu partnerliği nihayet görücüye çıkıyor!..

Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu partnerliği nihayet görücüye çıkıyor!..

tarafından sevda

Televizyongazetesi.com/Detay – Sen Çal Kapımı dizisinin dünyada elde ettiği başarının ardından şöhretin keyfini çıkaran ve yeni projelerine odaklanan Kerem Bürsin ile en son Disney Plus’ta yayınlanan Kaçış dizisinde Engin Akyürek ile birlikte rol alan oyuncu İrem Helvacıoğlu’nun başrolde yer aldığı Eflatun adlı film festival yolculuğuna çıkıyor.

Tanıtımıyla merak uyandıran film 21-28 ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Boğaziçi Film Festivali’nde görücüye çıkacak. Filminin seyirciyle buluşacağının müjdesini instagram hesabından duyuran Kerem Bürsin, ilk günki gibi heyecanlı olduğunu ifade etti.

Yazım süreci on yıl önce başlayan ve çekimlerine neredeyse üç yıl önce start verilen filmin çekimleri  pandemiden önce tamamlanmasına rağmen hala gösterime girmemişti.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kerem Bürsin (@thebursin)’in paylaştığı bir gönderi

Eflatun’da Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun yanı sıra Nazan Diper, Melisa Akman, Erman Okay, Semiha Bezek, Haydar Köyel, Nagihan Gürkan ve Yıldız Kültür rol alıyor. Eflatun filminin konusu ise şöyle:

Eflatun, beş yaşındayken görme yetisini kaybeder. Bu süreçte babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflatun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Ve bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur.

Yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Cüneyt Karakuş’un üstlendiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği aldı. Filmde, VFX, 2D, 3D, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanılarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçiminin somutlaştırması amaçlandı.