Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizi yıldızlarının başrol kolaycılığına Kerem Bürsin’den haklı ve sert eleştiri!

Türk dizi yıldızlarının başrol kolaycılığına Kerem Bürsin’den haklı ve sert eleştiri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, yetiştirilme tarzı ve yaşadığı ülkelerin de çeşitliliği nedeniyle dünyayı okuma konusunda daha farklı gözle bakabilen isimlerden birisi oldu. Yaşantısı ve fikirleri ile gençlerin örnek aldığı isimlerden birisi haline gelen Kerem Bürsin, Türk dizilerinin anlı şanlı yıldız isimlerinin başrol kolaycılığını da gözler önüne serdi.

Bir dizi düşünün ki, yapımcı ile oyuncu görüşüyor ve anlaşma sağlanınca da başrol o kişinin oluyor. Bu şekilde yapılan anlaşmalarda kimse o oyuncunun hikayedeki rolün hakkını verip veremeyeceğini denemek istemiyor. Çünkü yıldız bir Türk oyuncusu için böyle bir denemeye çağrılmak belki hakaret gibi de algılanabilir.

Tabii ki bu durum dünyada böyle değil. Kerem Bürsin de başrol kolaycılığına dikkat çeken sözleri ile aslında yapımcılar ile oyuncular arasında yıllardır kurulan, deneme çekimleri yapılmadan rollerin paylaştırıldığı düzene karşı çıktı.

Türk dizi yıldızlarının başrol kolaycılığına Kerem Bürsin'den haklı ve sert eleştiri! 7

Farah Zeynep Abdullah’ın erkek başrollerin yanına kadın oyuncuların ‘domates seçer gibi’ seçilerek yerleştirildiğini söyleyerek bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Kerem Bürsin, oyuncu arkadaşının bu sözlerine katıldığını belirterek, şu eleştirileri yaptı:

“Doğru bulmuyorum, bence herkesin audition vermesi lazım. Ben ona şaşırıyorum. Amerika’da ve İngiltere’de audition veriliyor. İsmin ya da popülariten ne olursa olsun, audition veriyorsun ki, oradan bir sinerji uyuyor ya da uymuyor. Ama bir isimden ya da bir popülariteden seçim yapmak doğru değil. Bazen de tutuyor, doğru karar verildiği oluyor.”

Yeni dönemde Lemi isimli dijital dizi ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Kerem Bürsin, Sen Çal Kapımı dizisinin final yapmasından tam 1 yıl sonra tekrar bir başka proje için anlaşma sağlamış oldu.

Disney Plus ile yaptığı özel anlaşma çerçevesinde Lemi projesi de yine dijital bir iş olacak ve çocuk oyuncu Ebrar Demirbilek’in de bu projede yer alacağı ortaya çıktı.

Kerem Bürsin, yeni dizisi için detay vermek istemezken, güzel bir iş olacağı bilgisini vermekle yetindi.