Ana sayfa Dizi Fragmanları Kıbrıs Zafere Doğru dizisi final yapacak ama izleyicide derin bir iz bırakacak

Kıbrıs Zafere Doğru dizisi final yapacak ama izleyicide derin bir iz bırakacak

tarafından kadir kadir
Kıbrıs Final

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru dizisi ekibi çekimleri tamamlayarak geçtiğimiz ay yurda döndü. Dizi adım adım finale yaklaşırken 4 Şubat Cuma günü son kez ekranlarda seyircisiyle buluşacak.

Kıbrıs Adası’nda Türklerin uğradığı baskı, zulüm ve mücadelesini konu alan, başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu yer aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” dizisi bitse de arkasında izleyicide derin bir iz bırakacak gibi görünüyor.

“Ayşe, önümüzdeki günlerde tatile çıkacak…” parolasıyla son bölüm fragmanları sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Dizinin son bölümünde dönemin başbakanı rahmetli Bülent Ecevit, Kıbrıs anlaşmalarına garantör devlet olarak Britanya hükümeti yetkilileriyle görüşür, duruma ortak bir çözüm bulunamayınca karar verilir.

Kıbrıs Barış Harekatı, 48 yıl önce “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla başlar ve 20 Temmuz 1974 günü tarihe geçer. Adaya yapılan çıkartma ile Türk askerinin Ada’da Kıbrıs Türklerinin özgürlüğünün, bağımsızlığının ve huzurunun teminatı olduğu bildirilmiş ve güvenlik sağlanmıştır.

Yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” son bölümde etkili bir şekilde veda ediyor.

Kıbrıs Zafere Doğru dizisi final yapacak ama izleyicide derin bir iz bırakacak 2

Sosyal medyada yapılan yorumlarda birçok izleyici dizinin çok erken final yaptığı konusunda birleşirken işlenebilecek daha pek çok konunun olduğunu düşünüyorlar. Dizinin uzun zaman sonra yapılmış en iyi dönem işi olduğunu söyleyen izleyiciler, o günleri tekrar yaşadıklarını, yaşananları daha iyi anladıklarını, hayranlıkla izledikleri bir dizi final yaptığı için çok üzgün olduklarını ifade ediyorlar.