Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Fetihler Sultanı dizisi görkemli başladı, yurt dışı ilgisi yüksek oldu!

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi görkemli başladı, yurt dışı ilgisi yüksek oldu!

tarafından ker_def

Serkan Çayoğlu’nun hayranlarının heyecanla bekledikleri, kamu yayıncısı TRT1’in yeni tarihi dizisi Mehmed Fetihler Sultanı ilk bölümü ile 27 Şubat Salı akşamı izleyicilerle buluştu. Dizinin ilk bölümünün görkemli bir başlangıç yaptığını ve ekran başındaki izleyicileri etkilediğini söylemek mümkün.

Sosyal medyada da geniş bir izleyici kitlesi tarafından desteklenen dizinin özellikle yurt dışında da büyük ilgi görme potansiyeli hemen anlaşılıyor. Bu durumun ana nedeni olarak ise 2014-2015 sezonunda yayınlanan Kiraz Mevsimi dizi projesinden bu yana sürekli kariyer sıçraması yaşayan Serkan Çayoğlu gerçeği ile açıklayabiliriz.

Oyuncunun yurt dışındaki hayranları uzun süredir böyle etkili bir proje bekliyordu ve sonunda da Fatih Sultan Mehmed’in hikayesi ile ekrana geri dönen Serkan Çayoğlu’nun hayranlarını bir hayli memnun ettiğini söyleyebiliriz.

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed Fetihler Sultanı” dizisi iddialı bir hikayeye ve güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip bulunuyor.

Dünyanın kaderini değiştiren olaylardan birisi olarak kabul edilen İstanbul’un fethi ile birlikte çok önemli siyasi, ekonomik ve kültürel değişimler yaşandı. İşte böyle önemli bir olayı anlatması bakımından yeni dizinin yurt dışında da dikkat çekmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin’in, yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı “Mehmed Fetihler Sultanı” dizisinin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor: “Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Seçkin Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu.”