Ana sayfa Dizi Haberleri Serkan Çayoğlu, yeni rolü Fatih Sultan Mehmed için çok bir ciddi hazırlık yaptı!

Serkan Çayoğlu, yeni rolü Fatih Sultan Mehmed için çok bir ciddi hazırlık yaptı!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” ilk bölümüyle Salı akşamı izleyicilerle buluştu.

Dizinin reytinglerde ortalamanın üzerinde oranlar elde etmesi başlangıç için güzel bir gelişmeydi. AB grubunda günü üçüncü olarak bitiren dizi, ABC1 grubunda beşincilik ve tüm kişiler kategorisinde de dokuzunculuk elde etti. Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin ikinci bölümde çok daha iyi reytingler elde etmesi mümkün görünüyor.

Dizinin ilk gününde görkemli bir gala düzenlendi. Dizinin başrol oyuncusu Serkan Çayoğlu, galada yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti.

Dizide Fatih Sultan Mehmed rolüyle başrol oynayan Serkan Çayoğlu duygularını şu sözlerle anlattı: “Fatih biliyorsunuz zekasıyla, inanılmaz bir entelektüel birikimiyle bizim tarihimizin en önemli insanlarından biri ve hatta sadece bizim de değil, dünya tarihine yön vermiş bir isim. Dolayısıyla hem ben hem ekip olarak biz çok ciddi bir hazırlık süreci geçirdik. Hikayeyi iyi anlayıp iyi anlatmaya çalışıyoruz.”

Dizide Mara Hatun rolüyle yer alan Tuba Ünsal ise, duygularını şu sözlerle anlattı:

“Ben Mara Hatun’u canlandırıyorum. Tarihte kadının gücünü zarafetle birlikte çok güzel harmanlamış enteresan bir prenses. Osmanlı’da çocuk sahibi olmadan sultan olmuş tek kadın karakter. Hepimiz için bu akşam sürpriz olacak çünkü biz diziyi izlemedik aylardır çalışıyoruz.”

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin’in, yönetmenliğini Şafak Bal’ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Seçkin Özdemir ve Esila Umut gibi başarılı isimler yer alıyor.

Dizinin ilk bölümü için İran’ın en görkemli film platosu olan ve asr-ı saadet projeleri için özel hazırlanan Nour Cinema City’de 10 gün boyunca çekim yapıldı.

Dizide, Fatih Sultan Mehmed’in hikayesine paralel olarak ekranlara yansıyacak Eyüb El Ensari karakteri için Cennet’in Krallığı ve Karayip Korsanları filmleriyle izleyicilerin gönlüne taht kuran dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Gassan Mesud kamera karşısına geçti.

“Mehmed: Fetihler Sultanı” 2. bölümüyle 5 Mart Salı akşamı saat 20.00’de TRT 1’de.