Ana sayfa Dizi Haberleri Serkan Çayoğlu’nun başrolündeki Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin arka planında muhteşem bir prodüksiyon bulunuyor!

Serkan Çayoğlu’nun başrolündeki Mehmed Fetihler Sultanı dizisinin arka planında muhteşem bir prodüksiyon bulunuyor!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dev prodüksiyonuyla ekranlara geliyor! Serkan Çayoğlu’nun hayranlarının heyecanla beklediği yeni dizinin arka planındaki muhteşem prodüksiyon ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Bir süredir fragmanları sosyal medyayı sallayan yeni tarihi dizi projesinde Serkan Çayoğlu’nu Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli padişahı ve İstanbul’u feth eden Fatih Sultan Mehmed karakterinde izleyeceksiniz. Oyuncunun hayranları böyle önemli bir tarihi dönemeçte, böyle güçlü bir kişiliği canlandırma konusunda oyuncuya çok güveniyor. Peki dizinin prodüksiyon detayları arasında neler öne çıkıyor?

MEHMED: FETİHLER SULTANI DEV BİR PRODÜKSİYONLA GELİYOR…

Tüm dünyaca beklenen, tanıtımları uluslararası boyutta izleyicilerin yoğun ilgisini çeken tanıtımlarının sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi dev prodüksiyonuyla dikkat çekiyor.

TRT Uluslararası Film Platolarında çekimleri devam eden dizide bir çok tarihi yapı aslına uygun biçimde yeniden inşa edildi. Çekimlerde kullanılmak üzere; Edirne Sarayı, Bursa Sarayı, Manisa Sarayı, Edirne Top Döküm Atölyesi, harem, harem bahçesi, Macar ve Sırp kaleleri gibi birçok dekor inşa edildi. Ayrıca, Mora kalesi ile birlikte birçok diğer yapı ve mekân da bu listeye eklendi.

Öte yandan merakla beklenen dizinin ilk bölümü için İran’ın en görkemli film platosu olan ve asr-ı saadet projeleri için özel hazırlanan Nour Cinema City’de 10 gün boyunca çekim yapıldı. Dizide, Fatih Sultan Mehmed’in hikayesine paralel olarak ekranlara yansıyacak Eyüb El Ensari karakteri için Cennet’in Krallığı ve Karayip Korsanları filmleriyle izleyicilerin gönlüne taht kuran dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Gassan Mesud kamera karşısına geçti.

HER AKSESUAR ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN ÜRETİLDİ…

Yaklaşık 3.500 yardımcı oyuncunun görev aldığı ilk bölüm için farklı sekanslarda 600 “stunt” görev yaptı. 30 gün süren ilk bölüm çekimleri için sanat ve kreatif ekipler altı ay hazırlık yaptı. Hali hazırda dört yüz personelin kalıcı olarak istihdam edildiği proje için 20.000 parça kostüm üretildi. 500 adet Osmanlı kılıcı ve 500 adet Bizans kılıcı da dahil olmak üzere, dev prodüksiyonda toplam 1000 adet özel tasarlanmış kılıç imal edildi. Aksesuarlar arasında mızraklar, silahlar, hançerler, oklar, yaylar, tüfekler, kalkanlar, gürzler, baltalar ve diğer silahlar da yer alıyor. Bu aksesuarlar, dönemin danışmanları eşliğinde yeniden tasarlandı ve Osmanlı, Sırp, Macar ve Bizans tarzlarını yansıtan dekorlarla birlikte kullanıldı.

DEVASA ŞAHİ TOPLARI GELİYOR…

İstanbul’un fethini yeniden canlandırmak için 50 adet Osmanlı şahi topu, 50 adet Macar topu ve 50 adet gemi topu özel olarak yapıldı. Ayrıca, 100 adet şakaloz tüfeği ve ateşleme mekanizmaları da döneme uygun olarak tasarlandı ve üretildi.

1000 adet Osmanlı ve Haçlı zırhı, özel tasarımcılar ve danışmanlar eşliğinde aslına uygun malzemeler kullanılarak yeniden imal edildi. At eyerleri de döneme uygun şekilde tasarlanarak at zırhlarıyla ve başlıklarıyla birlikte yeniden üretildi.

TÜRKİYEDE BİR İLK…

“Proje kapsamında dekor için 10.000 metre kumaş, 3 ton boya, 1.000 metreküp kereste ve 10.000 metre demir profil kullanıldı. Ayrıca, 500 kişilik dev sanat ekibi, dekorları inşa etmek için çalıştı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren proje, dekor ve aksesuar tasarımlarını üç boyutlu olarak modelleyip aslına uygun malzemelerden üretti.