Ana sayfa Dizi Haberleri Kiralık Aşk hayranlığı bu kadar da olmaz!

Kiralık Aşk hayranlığı bu kadar da olmaz!

tarafından ker_def

kiralıkaşk15

Lansmandaki arya… Kısaca “Der Hölle Rache” olarak kısaltılan, “Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen”; çoğunlukla “Gecelerin Kraliçesi’nin aryası” olarak anılır. Hızlı akışlı, kolayca akılda kalan ve tehditkâr bir görkemliliğe sahip en tanınmış opera aryalarından biri olarak kabul edilir… Arya, operanın ikinci perdesinin bir parçasını oluşturur. Karanlıklar Kraliçesi’nin, kızı Pamina’nın eline bıçağı verdiği ve kızını rakibi olan Sarastro’yu öldürmeye teşvik ettiği ve kabul etmediğinde ise kızını lanetleyip, reddettiği intikamcı bir öfkeyi tasvir eder.
arzu

Gerçekten çok ilginç bir müzik seçimiydi… Sihirli Flüt… Mozart yazdıklarını o kadar dahiyane bir şekilde yazmış ki zamanında, Salieri’nin önce Mozart’a hayran kaldığını, hayranlığını kıskançlığa döndürdüğünü ve sonunda Mozart’in ölümüne sebep olduğunu söylerler…Ben aryayı duyduğumda “Allah Allah! Herkes gülerek seyrediyor, ayakkabılar yürüyor, maskeler uçuşuyor, ama ama bu neee!” dedim…

Sonra dedim ki dizimizle nasıl bağlasak…Ve… Şöyle ki; yetenekli insanların hep bir kıskananları vardır ve hep bu yüzden yok edilmeye çalışılırlar, bazen en yakınları tarafından diyebiliriz… Yani ben öyle dedim… :)
biraşık