Ana sayfa Dizi Haberleri Kıvanç Tatlıtuğ dizide oynamamak için taktik mi yapıyor?

Kıvanç Tatlıtuğ dizide oynamamak için taktik mi yapıyor?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Fox TV’nin Amerika’da bir hayli ünlü olan ve dünyaya da yayılan Prison Break dizisinin yerli versiyonunu çektiğini duymuşsunuzdur…

Kanal dizi için tüm olanaklarını seferber etti. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ olarak belirlenmişti… Ancak Tatlıtuğ’un bölüm başına istediği ücretin yükseliği hem yapımcıyı hem de kanalı korkuttu…

Bölüm başına 270 bin TL isteyen Kıvanç Tatlıtuğ’un, son dönemde dizilerin patır patır dökülmesi nedeniyle riske girmemek için mi böyle yüksek bir rakam ortaya attığı sorgulanıyor…

Eğer Kıvanç ile anlaşılamaz ise dizinin başrolü başka bir oyuncuya gidecek…

Bu örneğin de gösterildiği gibi artık dizilerde star oyuncu dönemi kapanmaya başladı. En azından star isimlerin böyle çok yüksek bölüm başı ücretleri almaları pek mümkün olmayacak.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi bu noktada ünlü oyuncuların gözünü çok korkuttu. Kenan İmirzalıoğlu gibi tüm dizileri tutan bir ismin, böyle yüksek bütçeli ve tarihin en önemli Osmanlı Sultanı’nı canlandırdığı dizinin 6 bölümde yayından kaldırılması Kıvanç Tatlıtuğ’u da etkilemiş olabilir….

Ayrıca Tatlıtuğ’un bir de geçen sezon Tuba Büyüküstün ile birlikte rol aldığı Cesur ve Güzel dizisinin sezonu zar zor tamamlayabildiği de düşünüldüğünde Kıvanç’ın yaklaşımı daha da ilgi çekici oldu.

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, yazında bu noktaya temas etti.

Kıvanç Tatlıtuğ dizide oynamamak için taktik mi yapıyor? 7

“Görüşmeleri aylar öncesinden başlayan ve Alice’de çekileceğini duyurduğum FOX’un ‘Prison Break’ dizisinin yerli versiyonu bile etkilendi maliyetlerin indirilmesinden.

FOX’un yeni sezon için planladığı diziyi, Ay Yapım çekecekti. Başrol için konuşulan isim de Kıvanç Tatlıtuğ’du.

Taraflar bu amaçla ön protokol bile yaptı. Senaryo son aşamaya geldiğinde Tatlıtuğ, Ay Yapım’dan bölüm başına 270 bin TL isteyince, FOX’un yönetimi artık böyle bir parayı vermelerinin olanaksız olduğunu söyledi.

Tatlıtuğ, bu fiyatı, dizi sektöründe köklü değişimin yaşandığı bir dönemde riske girmemek için mi verdi bilmiyorum. Bildiğim bir şey var ki; o da FOX’un telif hakları kendilerinde olan ‘Prison Break’ı çekmeye kararlı olduğu.

O yüzden Tatlıtuğ fiyat indirimine yanaşmazsa, başrol için başka bir oyuncuyla anlaşılacak.”