Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinde beklenen çatışma başladı, senaristler için mayın tarlası gibi bir süreç bu!

Kızılcık Şerbeti dizisinde beklenen çatışma başladı, senaristler için mayın tarlası gibi bir süreç bu!

tarafından ker_def

Show TV ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesinde farklı kültürlerdeki iki ailenin, çocuklarının evlenmeleri sonucunda yaşadıkları anlatılıyor. Seküler bir ailede yetişen ve rahat davranışları ile dikkat çeken Doğa karakteri, muhafazakar bir ailede yetişen kocası Fatih ile, yaşam tarzı konusunda tartışma yaşamaya başlayacak.

Kızılcık Şerbeti dizisinin üçüncü bölümünden paylaşılan fragmanda Doğa karakterinin kız kıza eğlenmeye çıkması, Fatih’in ailesinin tepkisine neden oluyor. Ancak Doğa, yetişme tarzının da etkisiyle kocasının eleştirilerine sert karşılık vererek, kendi hayat görüşünden taviz vermiyor.

İşte tam da bu noktada Kızılcık Şerbeti dizisi senaristleri için adeta mayın tarlası niteliğinde bir süreç de başlamış oldu. Seküler ve muhafazakar iki ailenin hayat görüşlerini birbirlerine dayatma konusu toplumsal algılar nedeniyle tepki çekecek bir durum.

Doğa ve Fatih arasında yaşanan yaşam tarzına müdahale süreci, senaristlerin çok dikkat etmesi gereken bir alan. Dizinin üçüncü bölümünde Doğa ile Fatih tartışması da bu noktadan değerlendirilecektir.

Doğa’nın hayat anlayışı ile Fatih’inki arasında farklar var ama birbirlerine güven konusu da öne çıkacaktır. Doğa’nın “Beğenmiyorsan evlenmeseydik” sözleri biraz ağır kaçsa da, Fatih’in eşine güven noktasında vereceği sınav da öne çıkacak.

Dizinin hikayesinde yeni bölümde Doğa, ailesiyle birlikte kız kıza eğlenmeye çıkarken bu durum Fatih’in ailesinin tepkisine yol açıyor. Alev ve Nursema arasında hayat görüşleri sebebiyle gerilim giderek artarken Doğa ile Fatih’in tartışması ve Doğa’nın “Beğenmiyorsan evlenmeseydin” sözleri dikkat çekiyor.

Senaryosunu Melis Civelek’in yazdığı, yönetmenliğini Ketche’nin üstlendiği Kızılcık Şerbeti’nin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor:

“Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu Karakoç, Emrah Altıntoprak, Feray Darıcı, Selin Türkmen, Özlem Çakar, Oral Özer, Rahimcan Kapkap, Serkan Tınmaz, Tuana Gizem Uzunlar.”

Kızılcık Şerbeti yeni bölümüyle 11 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de Show TV’de!