Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisindeki değişim sonuç verdi, dizinin ömrü uzadı!

Kızılcık Şerbeti dizisindeki değişim sonuç verdi, dizinin ömrü uzadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin ilk başta ifade edilen toplumsal farklılıkları ortaya koyup, birleştirici bir hikaye düzeni üzerinden ilerleyeceği konusu artık konuşulmuyor. Seküler bir ailede büyüyen genç bir kadının, muhafazakar bir aileye gelin gitmesi üzerine başlayan hikaye, bambaşka bir noktaya doğru ilerledi. Dizinin ana konusu artık muhafazakar ile seküler ailelerin aslında birbirleri ile ne kadar çok ortak noktası olduğu konusundan çıktı.

Kızılcık Şerbeti dizisi, Türk izleyicisinin de arzu ettiği üzere ilişkiler üzerinden kendisine yeni bir temel oluşturdu. Doğa ve Fatih ilişkisinin çatışmaları ile kopmaya doğru giden hallerindeki değişimler, ekran başındaki birçok kişiye kendi hayatlarında yaşadıklarını anımsattı.

Kızılcık Şerbeti dizisindeki değişim sonuç verdi, dizinin ömrü uzadı! 8

Ömer ve Kıvılcım ilişkisinin gidişatı ve eski ilişkilerinin yansımalarını aşarak yeni bir hayata birlikte tutunma istekleri izleyicileri heyecanlandırdı. Onların yepyeni bir hayata tutunma istekleri, orta yaşta olup da benzer durumları yaşayanların kendilerini dizinin içinde bulmalarını sağladı.

Ayrıca Nursema gibi muhafazakar bir ailede yetişen, kendi duygu ve düşüncesini ailesinin çok da önemsemediği genç bir kızın içine düştü duygusal ve hayati çalkantılar da izleyenleri derinden etkiledi. Sevdiği Umut ile bir hayat kurma isteğine karşın, ailesinin kendisi için belirlediği hayatı yaşama zorunluluğu arasında sıkışıp kaldı.

Kızılcık Şerbeti dizisindeki değişim sonuç verdi, dizinin ömrü uzadı! 9

İşte bu noktada da Nursema yanında belki de ilk başta pek de aileye girmesinden memnun olmadığı hemcinsi Doğa’yı buldu. Bir kadın dayanışması ile birlikte Kızılcık Şerbeti dizisi, farklı kültürlerde ve farklı inanışlar sergileseler de kadın dayanışmasının her zaman mümkün olduğunu ve güçlü bir sinerji yarattığını gösteriyor.

Kızılcık Şerbeti dizisinde hikayenin toplumsal farklılıkları bir kenara bırakarak, ilişkiler temeline doğru kayan hikaye düzeni izleyicilerin ekranda kendilerini bulmalarını sağladı. İşte bu senaryo adımlarının dizinin reytinglerine çok olumlu yansıdığını görmekteyiz.

Belki dizi ilk başta çıktığı yolda yürümüyor ve ilişkiler temelinde bir çıkış noktası buldu ama bu durumun reytinglerde sürekli artışı getirdiği düşünülür ise, yapım ekibinin başarılı olduğunu da ortaya koyuyor.

17. bölümü geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi tüm kişiler kategorisinde üçüncülük, AB’de ikincilik ve ABC1’de de yine ikincilik elde etti.

Reytinglerinin en yüksek düzeye çıktığı şu dönemde senaristlerin hikayeyi çok güçlü bir şekilde oluşturmalarının karşılığının geldiği gözüküyor.

Hem de bu reyting çıkışı, Yalı Çapkını gibi sezonun en başarılı dizisine rakip olduğu bir günde, bir de atv’deki Ateş Kuşları dizisinin de güçlü bir destek bulduğu bir ortamda gelişiyor olması, çok anlamlı oldu.