Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisine verilen ceza, Yalı Çapkını dizisinin düşüşünü durdurdu!

Kızılcık Şerbeti dizisine verilen ceza, Yalı Çapkını dizisinin düşüşünü durdurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisinin iki bölüm üst üste ekranda olmaması, izleyicilerinin bir bölümünü kaybetmesine neden olmuş olabilir… Bu durumun ilk izlerini 28 Nisan Cuma akşamı yayınlanan 23. bölümün reytinglerine bakarak söyleyebiliriz. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından dizinin kadına şiddeti meşrulaştırdığı iddiası üzerinden verilen 5 bölüm yayın durdurma cezası, 2 hafta üst üste uygulandı. Ancak mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararı sonrasında dizinin Cuma akşamı ekrana gelebilmesi mümkün oldu.

Kızılcık Şerbeti dizisinin 23. bölümünün reytinglerine bakıldığı zaman tüm izleyici gruplarında da ciddi bir kayıp yaşadığı görülüyor. Dizinin AB ve ABC1 gruplarında yaşanan bu kayıp ile birlikte çift haneli oranlar da ortadan kalktı. Ancak yine de bu iki grupta rakibi Yalı Çapkını’ndan çok daha iyi oranlar elde edebilen dizi, birinciliği kaybetmedi. Ancak tüm kişiler kategorisinde ise durum çok farklı.

Kızılcık Şerbeti dizisine verilen ceza, Yalı Çapkını dizisinin düşüşünü durdurdu! 7

Star TV’de yayınlanan ve Kızılcık Şerbeti yükselişteyken izleyici kaybı yaşadığı bariz şekilde belli olan Yalı Çapkını, rakibine verilen cezanın ardından durumu toparlamayı başardı. Özellikle tüm kişiler kategorisinde Yalı Çapkını dizisinin 28 Nisan akşamı 11’li reytinglere yeniden çıkmış olması çok önemli bir göstergeydi. Sadece AB grubunda bir miktar düşüş yaşayan Yalı Çapkını, ABC1 grubunda da yine yükseliş sergiledi.

Yalı Çapkını için AB ve ABC1 gruplarında ikinci olmak o kadar da sıkıntı değil. Çünkü önemli olan şey, uzun süre tüm kategorilerde çift haneli oranlar elde ettikten sonra bir anda hızlı bir izleyici kaybı yaşaması ve bu sürecin bir türlü durdurulamamasıydı. İşte tam da bu noktada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan Kızılcık Şerbeti’ne ceza gelmesi, 2 bölüm bu yapımın ekranda olamaması ile birlikte Yalı Çapkını dizisinde de izleyici ilgisindeki kayıp bir anda durmuş oldu.

Kızılcık Şerbeti yeniden çift haneli reytinglere çıkabilecek mi? Yalı Çapkını, tüm izleyici gruplarında önümüzdeki haftalarda nasıl reytingler elde edecek? İşte bu sorular önümüzdeki hafta dikkatle takip edilecek.