Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesi sanki ruhani hayattan, dünyevi hayata geçişin rehberi gibi!

Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesi sanki ruhani hayattan, dünyevi hayata geçişin rehberi gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında Cuma akşamları yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki büyük dönüşüm herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Dizinin hikayesinde ilk başlarda yaşanan muhafazakar ve seküler yaşam biçimlerinin birbirleri ile etkileşim haline girmesi durumu, şimdilerde bambaşka bir sonucu beraberinde getiriyor.

Gerçek hayatta bunlar ne kadar mümkün bilinmez ama dizinin hikayesinde muhafazakar ailenin bireylerinin bir bir dönüşümü, hayata farklı açılardan bakma ve bireyselleşme tavırları dikkat çekici. Türkiye toplumunda benzer aileler var ve özellikle de gelir düzeyi yükseldikçe muhafazakar aile bireylerinin seküler yaşama olan ilgilerinin arttığını da sokakta birçok örnek ile görebilirsiniz.

Gelir düzeyinin artması ile birlikte toplumsal anlamda kendisini daha güvende, daha güçlü hisseden muhafazakar ailelerin özellikle de gençleri, yaşadıkları bölgeleri değiştirme, lüks araçlara yönelme, arkadaş çevrelerini farklılaştırma gibi çeşitli maddi ve manevi adımlar atıyor. Özellikle son 20 yıllık süreçte bu durumun ne kadar büyük bir dönüşüme neden olduğunu Türkiye’deki herkes hissedecektir.

İşte Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesinde de bu toplumsal değişimin farklı bir yansımasını görmekteyiz. Muhafazakar bir ailenin yaş almış bir üyesinin, kızını sevmediği bir adam ile evlendirdikten sonra, kendisinin genç bir kadına aşık olarak farklı bir hayatı düşünmesi bile dikkat çekici bir konu.

Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesi sanki ruhani hayattan, dünyevi hayata geçişin rehberi gibi! 7

Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema karakterinin çok katı bir muhafazakarlık çizgisinden, daha bireysel, seküler yaşama doğru adım adım ilerlediğini de önümüzdeki bölümlerde görebileceksiniz.

Muhafazakar bir ailenin oğlunun daha sevdiği kadının hamile kalması, bunu ailenin kabullenmesi, çiftin bu aile içinde birçok çatışma yaşaması ve ilişkilerinin sorunlarla boğuşması da dizinin dikkat çeken detaylarından.

Doğa, Fatih, Nursema, Alev, Umut, Ömer, Kıvılcım, Abdullah gibi karakterler üzerinden tarif edilen kişilik yapıları, toplumsal bir gerçekliği de ortaya koyuyor.

Ancak dizinin genel algısında değişen en önemli şey ise, ruhani bir hayat tarzı yaşayan muhafazakar bir ailenin, dünyevi konular üzerinden hızlı bir sekülerleşme yaşamaya doğru ilerlemesi dikkatlerden kaçmıyor.

Nereden nereye dedirten bir hikaye ile yola devam eden Kızılcık Şerbeti dizisi, git gide Türk toplumunda son 20 yıllık süreçte yaşanan değişimin rehberini yansıtıyor gibi bir havaya bürünüyor.

Tabii ki dizide anlatılanların gerçek hayata ne kadar uygun olduğu konusu da kişiden kişiye değişir.