Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti’ne verilen ceza Yalı Çapkını dizisinin işine çok yarayacak!

Kızılcık Şerbeti’ne verilen ceza Yalı Çapkını dizisinin işine çok yarayacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisinin 23. bölümünün yayınlanmasının Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan yapılan uyarı sonrasında durdurulması ve ortaya çıkan tartışmalar gündemden düşmüyor. Daha önce aldığı karar üzerine 5 bölüm yayın durdurma cezası veren RTÜK, böylece Cuma akşamlarının dengesini de değiştirmiş oldu.

14 Nisan akşamı Kızılcık Şerbeti hayranları yeni bölüm beklerken, RTÜK’ün kanala gönderdiği belgesel yayınlandı. Oyuncular, set ekibi ve sektörde bu karara yönelik tepkiler oluştu. Sosyal medyada bu yasak durumu gündem oldu. Ancak sonuç değişmedi. Cuma akşamları reyting yarışında son 4 haftadır AB ve ABC1 gruplarında çift haneli oranlar elde eden, birinciliği rakibi Yalı Çapkını’ndan alan Kızılcık Şerbeti için zorlu bir süreç başladı.

Kızılcık Şerbeti'ne verilen ceza Yalı Çapkını dizisinin işine çok yarayacak! 7

Mahkemeden farklı bir karar çıkmaz ise 4 hafta daha ekranda yer alamayacak olan Kızılcık Şerbeti dizisinin bu durumu en çok da Yalı Çapkını’na yarayacak. Hem Afra Saraçoğlu hem de Mert Ramazan Demir gibi isimler rakip diziye destek mesajları açıklayarak centilmenlik yapmış olsalar bile, ortaya çıkan durum, Yalı Çapkını dizisine çok yarıyor.

Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümünün olmadığı 14 Nisan akşamı Yalı Çapkını, tüm izleyici gruplarında çift haneli oranlara yeniden ulaştı. Oysa ki, önceki haftalarda AB ve ABC1 gruplarında çift haneli oranlara ulaşmakta zorlanan, hatta tüm kişiler kategorisinde bile sınıra kadar gerileyen bir Yalı Çapkını performansı vardı.

Ancak yasak kararının uygulanması ile birlikte Yalı Çapkını dizisinin 28. bölümü tüm izleyici gruplarında da eski gücüne yeniden kavuştu ve 12’lere varan bir reyting performansı ortaya çıkardı.

İşte bu durum, RTÜK’ün Kızılcık Şerbeti dizisine verdiği cezanın Yalı Çapkını dizisinin kaybettiği izleyicisini geri kazanması anlamına geliyor.

Bu yasak kararı her ne kadar sektör için sıkıntılı bir süreç olsa da, doğal olarak Cuma akşamları yayınlanan rakip diziler için izlenme oranlarını yükseltme imkanı da vermiş oldu.