Ana sayfa Dizi Haberleri Kızlarım İçin dizisi çevreye uymak için kendini yontarak tükeniyor!

Kızlarım İçin dizisi çevreye uymak için kendini yontarak tükeniyor!

tarafından ker_def

Kızlarım İçin dizisi çevreye uymak için kendini yontarak tükeniyor! 7

Gerçek şu ki; Yılmaz ailesinin ihanet ve parasızlıkla harmanlanan dramı üstüne yol alan öyküsünü mantığa ters detaylarla başlatıp bir çırpıda anneleri mezara, babaları hapse düşen beş kız kardeşin ayakta kalma mücadelesini sergilemeye koyulan dizi ‘aile’ temasının çekiciliğinden yararlanmak isterken karakterlerini de daha önceden beğenilen tiplere benzetme kaygısına düşerek en baştan elini zayıflatmıştı.

Katil babanın kızından korkan Çetin’in içinden ‘Kırgın Çiçekler’in Kemal’ini çıkartarak diziye renk verecek karakteri ilk etaptan tüketen senaryo, tıp eğitimini bitirmeye ramak kalmışken eğitimini bırakıp baba borcu ödemeye koyulan Kumru’nun parasız ama gururlu kız halinden, havalı Sumru’nun para ve gösteriş düşkünü kardeş tavırlarına… Hemen her karakterinde özgünlükten ziyade başkalarına uyma yontusunu hissettirmişti izleyiciye. Buna rağmen izleyicideki aile dramı merakı nedeniyle ilk bölümün reyting başarısızlığını devamında düzeltip yükselişe geçmişti. Umut verici bir gelişmeydi bu yükseliş.

Biz de en baştan yaptığımız değerlendirmede içeriğin potansiyeline dikkat çekip doğru kullanım halinde iş göreceğini ve bundan dolayı ‘Kızlarım İçin’den çabucak ümit kesmemek gerektiğini işaret etmiştik zaten. Gel gör ki içeriğin inişli çıkışlı ilerlemesi nedeniyle izleyici ‘Olsa da olur olmasa da’ havasında yaklaştı yapıma ve dizinin reytingleri de bir türlü istikrarlı gelemedi.