Ana sayfa Sağlık Haberleri Kök hücre nedir? Kök hücre tedavisi nasıl yapılır? Kemik iliği bağışının riskleri var mıdır? Prof.Dr. Songül Şerefhanoğlu anlatıyor…

Kök hücre nedir? Kök hücre tedavisi nasıl yapılır? Kemik iliği bağışının riskleri var mıdır? Prof.Dr. Songül Şerefhanoğlu anlatıyor…

tarafından zk zk

Woman TV’de ekrana gelen ve Duygu Özel Tapan’ın sunduğu Kadın Hayattır programında son dönemin çok konuşulan Kök Hücre konusu gündeme geldi.

Programa konuk olan İç Hastalıkları Ve Hematoloji Uzmanı Prof.Dr. Songül Şerefhanoğlu kök hücrenin ne olduğunu anlatarak “Kemik iliğinde birleşmiştir. Kan hücrelerinin yapımında bulunur” açıklamasını yaptı.

Kök hücrenin vücudumuza faydalarını anlatan Şerefhanoğlu, kemik iliği ve kök hücre bağışının riskleri olup olmadığını anlattı.

Pek çok hastalığın tedavisinde kök hücre kullanıldığını aktaran Prof. .Dr. Şerefhanoğlu, eskiden kalça kemiğinden özel iğnelerle ilik toplayıp nakil yapıldığını ama artık cilt altı iğnelerle kana karıştırıldığını belirtti.

Bir kaç günlük iğne tedavisinden sonra yapılan tetkiklerle özel bir teknikle toplandığını ifade eden Şerefhanoğlu, artık kişinin kendi kök hücrelerinin toplanarak yine kendisine verildiğini ifade etti.

Kök hücre tedavisi, ilik nakli ve kemik iliği konusunda detaylı bilgiler için videoyu izleyebilirsiniz…