Ana sayfa Sinema Köksüz, Sibel, Oray… Blu TV’den Türk sinema filmleri atağı

Köksüz, Sibel, Oray… Blu TV’den Türk sinema filmleri atağı

tarafından ker_def

Türkiye’nin beğeniyle takip edilen dijital platformu BluTV, özel yapımlarıyla olduğu kadar erişime açtığı yerli ve yabancı film seçkisiyle de dikkat çekiyor. ‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’, ‘Köksüz’, ‘Sibel’, ‘Oray’ ve ‘İşe Yarar Bir Şey’ gibi Türkiye sinemasının ödüllü filmlerini koleksiyonuna ekleyen BluTV, son yılların dikkat çekici yerli filmlerini üyeleriyle buluşturmaya Kasım ayında da devam ediyor.

İçeriğini her geçen gün daha da zenginleştirerek üyelerine birbirinden başarılı film, dizi ve belgeseller sunan BluTV, arşivine yeni eklediği Türkiye’den ödüllü filmlerle sinemaseverleri sevindiriyor. İlhami Algör’ün aynı adlı kitabından uyarlanan, Çiğdem Vitrinel’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’ artık BluTV’de. Erdal Beşikçioğlu’nun Sezin Akbaşoğulları ile başrollerini paylaştığı filmde, henüz hiçbir kitabı yayımlanmamış yazar Arif’in tam da kadınları ve aşkı anlamaya çalıştığı bir sırada Müzeyyen’e rastlamasıyla onun gizemli ve tutkulu dünyasına yaptığı yolculuk anlatılıyor.

Köksüz, Sibel, Oray... Blu TV'den Türk sinema filmleri atağı 8

Deniz Akçay Katıksız imzalı 47. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri’nde ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödüllerine layık görülen ‘Köksüz’ de BluTV’nin ödüllü film seçkisinin dikkat çeken yapımları arasında yer alıyor. Ahu Türkpençe, Lale Mansur, Savaş Alp Başar, Sekvan Serinkaya ve Mihriban Er’i bir araya getiren film, babalarının ani ölümüyle iç dengeleri değişen bir ailenin dramını gözler önüne seriyor.

Köksüz, Sibel, Oray... Blu TV'den Türk sinema filmleri atağı 9

BluTV, yönetmenliğini ve senaristliğini Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin üstlendiği; kadrosunda Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Gülçin Kültür Şahin ve Meral Çetinkaya’nın buluştuğu ‘Sibel’i de arşivine ekledi. Dünya prömiyerini Locarno Film Festivali’nde gerçekleştiren filmde, dilsiz olduğu için ıslık diliyle iletişimi kuran ve bu özelliği yüzünden köylüler tarafından dışlanan Sibel’in öyküsü Damla Sönmez’in unutulmaz performansıyla can buluyor.

Dikkat çeken bir diğer film ise genç Türk-Alman yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay imzalı dünya prömiyerini 69. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve festivalden En İyi İlk Film ödülüyle dönen ‘Oray’. Zejhun Demirov, Deniz Orta ve Cem Göktaş’ın başrollerinde yer aldığı film, gençliğinde suça bulaşmış Oray’ın (Zejhun Demirov) eşi Burcu’ya (Deniz Orta) ve İslam inancına tutunarak eski hayatından uzak durmaya çalışırken, öfkesine yenilerek eviliğini zora sokmasını ve bu süreçte hem inancını hem de hayattaki yerini sorgulamasını anlatıyor.

Pelin Esmer’in 24. Adana Uluslararası Film Festivali başta olmak üzere birçok önemli festivalden ödülle ayrılan filmi ‘İşe Yarar Bir Şey’ de BluTV’nin Türkiye’den ödüllü filmler seçkisinde sinemaseverlerle buluşuyor. Başak Köklükaya ve Öykü Karayel’in hayat verdiği Leyla ve Canan karakterlerinin bir tren yolculuğunda kesişen hayatlarını masaya yatıran filmde oyunculara Yiğit Özşener eşlik ediyor.