Ana sayfa Sinema Yıldız Tozu sinema filmi 23 Eylül’de vizyona giriyor!

Yıldız Tozu sinema filmi 23 Eylül’de vizyona giriyor!

tarafından ker_def

Çekimleri geçen yıl Erzincan Kemaliye de tamamlanan Mustafa Kutlunun tek çocuk hikâye kitap uyarlaması olan “Yıldız tozu” sinema filmi 22 eylül 2023 de sinema severlerle buluşulacak.

24 kare film yapım ve Sinehane’nin yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda, Ödüllü yönetmen Ahmet SÖNMEZ oturuyor.

Filmin başrollerinde Açelya Devrim Yılhan, Serdar Özer, Toprak Can Adıgüzel, Türkü Turan paylaşırken, çocuk oyunlar Berat Çağan ve Süleyman Biçen izleyenleri performanslarıyla şaşırtacak.

Filmin Hikayesi:

Küçük bir kasabada, kardeşini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan bir çocuğun duygu dolu öyküsü.
Berrak bir yaz gecesidir. Kenan ve abisi Mustafa, evlerinin damında sırtüstü uzanıp yıldızları seyrederken kendi yıldızlarını seçerler. Kenan’ın abisi yıldızlardan söz eder. Günün birinde Almanya’dan dayıları gelir. Mustafa’ya bisiklet getirir. Kenan’ın abisinin de bir bisikleti vardır artık.

Bisikletini o kadar seviyordur ki, Kenan’ı bile yaklaştırmaz yanına. Kenan her defasında yalvarır, huysuzluk çıkarır fakat abisi bisikletini paylaşmak istemez. Bir gün dayısıyla damda otururken bir yıldız kayar. Kenan kayan yıldızlara ne olduğunu sorar. Dayısı “Eğer bir yıldız kaydıysa o yıldızın sahibi ölmüştür” diye anlatır. Kenan üzülür, kayan bir yıldız görmek istemez.

Bir sabah erkenden, delicesine bir gürültüyle kapıları çalınır. Gelen, abisinin yakın arkadaşı Abdurrahman’dır. Kenan’ın bisikletle şarampole yuvarlandığını haber verir. Oysa herkes Kenan’ı evde sanmaktadır. Anne ve babası Kenan’ın yanına koşarlarken, abi bu kaza için kendini sorumlu tutar.

Kenan’ın durumu ciddidir. Mustafa şehre götürülen kardeşinden bir haber alıncaya kadar büyük bir duygu yoğunluğu yaşar. Çok sevdiği bisikletini tekrar görmek bile istemez. Evlerinin damında, bu kez Kenan olmadan yıldızları seyreder. Kayan bir yıldız görür. Bu Kenan’ın yıldızıdır. Olanca hızıyla yıldızı tutmak için koşar, koşar…

Aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemini anlatan bir film. Bir çocuğun mutluluğunu ve hayallerini önemseyecek, dünyaya onun yüreğinden bakacaksınız.

Oyuncular:
Kenan: Süleyman Biçen
Mustafa: Berat Çağan
Ferudun: Toprak Can Adıgüzel
Orhan: Serdar Özer
Sevda: Devrim Açelya Yılhan
Gülce: Türkü Turan
Gülistan: Birgül Ulusoy
Abdullah: Egemen Duman
Sefer: Ahmet Yılmaz
Seher: Mihrimah Cankur