Ana sayfa Dizi Haberleri Koronavirüs dizi sektörüne çok ağır bir darbe vurdu!

Koronavirüs dizi sektörüne çok ağır bir darbe vurdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranlarının vazgeçilmezleri diziler… Bugün birçok kanalda çeşitli konuları işleyen birbirinden farklı yapımlar bulunuyor. Bu diziler arasında İstanbul’da çekilenler yoğunlukta olsa da Manisa’da (Kalk Gidelim), Adana’da (Ramo, Bir Zamanlar Çukurova), Ürgüp te (Zümrüdüanka), Ordu’da (Kuzey Yıldızı), Gaziantep’te (Güvercin,Benim Adım Melek), Eskişehir’de (Savaşçı), Mardin’de (Hercai) çekilen yapımlar var. Ülkenin farklı bölgelerine yayılan, İstanbul’un merkez olduğu dizi sektöründe oyuncular hem gelir seviyeleri hem birikimleri noktasında çalışanlardan daha şanslı.

Dizi setlerinin bir bölümü çalışmalara ara verdi.Bazı setlerde ise henüz daha ara verilmedi… Ancak koronavirüsün yayılması sürdükçe ara vermeyen setlerin de mutlaka durması gerekecek.

İşte bu ortamda setlerde çalışan ki her dizi için 100’ün üzerinde kişiden bahsediyoruz, emekçilerin ne olacağı merak konusu… Herkes evlerine çekilip, işler durunca set çalışanlarının ücret hakları da duruyor. Zira setlerde haftalık bölüm başı ücretler ödenmekte ve sigortalar da buna göre yatırılmakta.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, konuştuğu kanal yöneticisinin “1.5 ay çekim yapılmadığı takdirde, sezon finali yapar diziler.Bu gidişle zaten nasıl sete dönülür bilemiyoruz” şeklindeki ifadelerini paylaşmıştı.

Anlaşılan o ki kanallar mevcut dizilere sezon finali yada final yaptırarak farklı programlara yönelebilir. Bu durum da uzun bir süre dizi setlerinin durması anlamı taşıyabilir. Koronavirüs salgınının boyutları düşünüldüğünde sektörde kimse yarın ne olabileceğini kestiremiyor.