Ana sayfa Dizi Haberleri Kötülüğün dozunu ayarlayamayan Fox TV dizisine çifte ceza geldi!

Kötülüğün dozunu ayarlayamayan Fox TV dizisine çifte ceza geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında Cumartesi akşamları yayınlanan Elkızı isimli dizinin ilk 4 bölümü izleyicilerle buluştu. Dizinin düşen reytingleri ilerleyen haftalarda önemli sıkıntılar yaşanabileceğini işaret ediyor.

Sevda Erginci, İsmail Ege Şaşmaz ve Perihan Savaş’ın başrollerinde yer aldığı dizideki şiddet unsurları nedeniyle izleyicinin yapıma biraz mesafeli davranması gibi bir gerçeklik de var. Şiddet unsurunu abartan dizinin RTÜK’den ceza almış olması da düşündürücü oldu…

Elkızı dizisinde şiddetin dozunu ayarlayamamak ve bazı rahatsız edici sahneler izleyicilerin yapıma olan ilgisini olumsuz etkiledi. Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu konuda önemli bir değerlendirmede bulundu.

Anibal Güleroğlu’na göre, kötülüğün dozu ayarlanamayınca hem izleyiciden hem de RTÜK’ten ceza geldi…

İşte yazarın Elkızı dizisiyle ilgili değerlendirmesi: “Öte yandan dizinin ‘şiddet’ olgusunu abartması ve bunu ilgi çekmenin baş unsuru halinde kullanarak başlangıcını yapması da izleyicinin tercihini olumsuz yönde etkileyen aksaklıklardan. Kuşkusuz kadın ezilmişliğini yansıtmak için birtakım zorbalıklar sergilenecekti.

Lakin evcil köpeğin silahla öldürülmesi ve kadına şiddet görüntülerine bolca yer verilmesi nedeniyle RTÜK’ten ceza da alan ‘El Kızı’ baba kötülüğünün dozunu ayarlamayı beceremediği gibi şiddetin boyutunu babaanneye, üvey anneye ve dahi üvey annenin erkek kardeşine kadar taşıdı ilk bölümünde.

Resul’ün çok havlıyor diye Ezo’nun köpeğini ve çiftlik çalışanını gün boyu güneşin altında bırakma acımasızlığını ‘kurgu’ gereği sineye çektik hadi…

Ama Ezo’nun odasına fütursuzca dalmakta, Seher’le Ezo’nun yatağında yatmakta sakınca görmeyen Bekir’in Ezo’yu kıyasıya dövmesini ve köpeği çekip vurmasını maalesef sindiremedik.”