Ana sayfa Dizi Analiz Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi milyonlarca izleyiciyi TRT1’de buluşturdu!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi milyonlarca izleyiciyi TRT1’de buluşturdu!

tarafından ker_def

TRT 1’in altıncı bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna devam ediyor.

TRT 1’in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, yayınlanan altıncı bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, Tüm kişiler kategorisinde en iyi reytingleri elde ederek birincilik koltuğunu yine bırakmadı.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin altıncı bölümünde neler oldu? İşte detaylar:  Nusreddin, Selahaddin hakkındaki hakikati öğrenmek için Sultan Nureddin’i iyice sıkıştırdı. Sultan Nurettin’i bekleyen Selahaddin ise saraya Nusreddin’in geldiğini de duyunca iyice sinirlendi ve Halil’i Askalan’a gitmesi için adamlarına emanet edip saraya döndü. Saraya döndüğünde hekimbaşının ölüsünü gören Selahaddin, Sultan Nureddin’in Nusreddin’i affettiğini açıklamasıyla ve Askalan muhasarasını ertelediğini söylemesiyle iyice sinirlendi ve sert çıkıştı.

Tüm bunlar yaşanırken Halil ise Selahaddin’in dediği yoldan sapıp oba yoluna girdi, bu yolda Gregor ona pusu kurdu ve vuruşmaya başladılar bu vuruşma sonucu Halil öldü. Süreyya ise Gregor’un yakınlarda görüldüğü haberini aldı ve Halil’i korumak amacıyla yola koyuldu. Olay yerine varan Selahaddin; Ali, Ahmed ve Halil’in ölüsüyle karşılaştı. Pars olanları Melik Selahaddin’e anlattı ve sonrasında Süreyya ile ailesi geldi, olanlardan Selahaddin’i ve Zengiler’i suçlu tuttular. Bu sırada ava giden Sultan Nureddin orada İsmet Hatun ile karşılaştığı sırada Halil’in ölüm haberini aldı ve soluğu Gregor’un yanında aldı. Gregor’la konuşan Sultan Nureddin, bir yandan da beyleri kendi tarafına çekmek için çalıştı ve karşılaştığı herkese birlik olmanın önemini anlattı.

Selahaddin, Sultan Nureddin’in Blekfort’u serbest bırakmaya karar vermesiyle babası Sultan Nureddin ile tamamıyla ters düştü ve yanına serhat gazilerini alıp bir başına savaş hazırlıklarına başladı. Selahaddin’in cenk hazırlığı yaptığı karargâha saldırı düzenleyen Blekfort ise Selahaddin’in pususuna düştü ve Selahaddin, Blekfort’u orada öldürdü.

Beylerle birlik için toplanan Sultan Nureddin’in sarayında bütün beyler bir anda öldürüldü. Bu olayın sorumlusu Nusreddin ve Reyhani’ydi. Diğer tarafta İbrahim ve Selahaddin konuşurken İbrahim’e hançer saplanması sonucu Selahaddin, adamları ve yardıma gelen Türk alpları Haşhaşiler ile savaşmaya başladı. Urfalı ve Adsız, Selahaddin’e onun yoldaşı olduğu bu yolda Anadolu’dan ona desteğe geldiklerini söylediler. Bir yandan da Sultan Nureddin’den intikam almak isteyen böriler Şam kapılarına dayandılar.

İsmet, Sultan Nureddin’in huzuruna geldi ve Böriler ile Zengiler’in savaşını ilan etti. Selahaddin ise bozkırda Gregor ve adamlarıyla karşılaştı ve Gregor’a çok insanın kanının dökülmesine lüzum olmadığını en iyi iki savaşçısıyla karşısına çıkmasını söyledi. Gregor bu teklifi kabul etti ve vuruşma başladı.

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.