Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi 131. bölüm analizi! Beşinci sezon görkemli başladı!

Kuruluş Osman dizisi 131. bölüm analizi! Beşinci sezon görkemli başladı!

tarafından ker_def

Kuruluş Osman dizisi atv ekranında başarılı geçen 4 sezonun ardından şimdi de yepyeni bir sezona daha başladı. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı dizinin beşinci yeni sezonundan ilk bölüm yayınlandı. Görkemli bir açılış yapan dizinin 131. bölümünde; Sultan Mesud’un zehirlendiğinin haberini alan Osman Bey, Bey’lerini divanında topladı ve onlarla istişare etti. Osman Bey, Kestel’in fethini durdurduğunu ve halkın yeni bir sultana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Osman Bey’in bu vazifeye talip olalım mı?” sorusuna Boran Bey, Konur Bey, Orhan Bey ve Alaeddin Bey; Osman Bey’i desteklerken, Bayındır Bey ise Germiyanoğulları’nın boyunduruğu altına girmeyi teklif etti. Osman Bey, oğlu Alaeddin’i Konya’ya emanetleri almak için gönderirken, oğlu Orhan’ı ise Sancaksızlar’ı kendi saflarına çekmek için ikna etmeye gönderdi.

Osman Bey, ahalinin çocuklarını sünnet ettirmek için toy düzenledi. Osman Bey’in, Kayı’nın evlatlarını sünnet ettirmek için düzenlediği toya katılan Hz. Yunus Emre, Boran Bey tarafından söylenen ve kendisine ait olan şiiri duyunca duygulandı. Osman Bey, beğeniyle dinlediği şiirin dizelerinin kime ait olduğunu sorunca Boran Bey ise “Yüzünü gören ve adını bilen kimse yok. Aşık Emre derler.” şeklinde cevapladı.

Remus’tan aldığı istihbaratla Lefke Kalesi’ne Cerkutay’ı kurtarmaya alplarıyla beraber giden Osman Bey, pusuya düştü.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki dördüncü sezonunda da reytinglerin zirvesinde yer alarak ekranların en çok izlenen yapımı oldu.

‘Kuruluş Osman’ dördüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.