Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisi eski reytinglerini beşinci sezonda arayacak!

Kuruluş Osman dizisi eski reytinglerini beşinci sezonda arayacak!

tarafından ker_def

atv ekranında beşinci sezona geçtiğimiz çarşamba günü başlayan Kuruluş Osman dizisi, 131. bölümü de geride bıraktı. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı dizide yeni katılan isimlerin katılımı ve hikayenin de güçlenmesi ile yepyeni bir döneme girildi.

Ekranların en çok izlenen dizilerinden birisi olan ‘Kuruluş Osman’, merakla beklenen beşinci sezonununda yine izleyicilerine aradıkları heyecanı vermeyi başardı. Ancak dizinin reytingleri noktasında genel olarak yaşanan düşüş sürecinin etkisi gözlemleniyor.

İlk 3 sezonun da çift haneli reytingler elde ederek çarşamba akşamlarının birinciliğin kimseye bırakmayan Kuruluş Osman, dördüncü sezonda biraz reyting kaybı yaşamış ve bazı sadık izleyici kitlesini kaybetmişti.

Beşinci sezona da 6’lı oranlardaki tüm kişiler ve ABC1 gruplarında birinciliklerle başlayan dizinin ilk üç sezondaki gibi çift haneli reytinglere ulaşmasının pek de mümkün olmadığı gözüküyor.

Sezonun açılış bölümü ilk sahnesinden itibaren sosyal medyada zirveye yerleşen dizi, dünyanın farklı ülkelerinde de gündemde yer alan Türk yapımlarından birisi konumunda.

Sosyal medyada gündemde sıklıkla yer alan dizi, reytinglerde ise ilk 3 sezonu aratan bir performans ortaya koyacak gibi gözüküyor.

Dizinin ilerleyen haftalarda çok daha yüksek oranlar elde etmesi de mümkün. Ancak Yalı Çapkını ve bazen de Kızılcık Şerbeti’nin ulaştığı çift haneli reytingleri yeniden elde etmesi biraz zor gözüküyor.