Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi 139. bölümünde de reytinglerde güç gösterisi yaptı!

Kuruluş Osman dizisi 139. bölümünde de reytinglerde güç gösterisi yaptı!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 139. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #Zaferİslamın etiketiyle yer aldı.

Burak Özçivit’in başrolünde başarıyla yer aldığı tarihi dizinin reytingleri yine başarılı geldi. Çok iyi oranlar elde ederek beşince sezona gelen ve bu dönemde de yine izleyicilerini kendisine bağlayan Kuruluş Osman, 139. bölümüyle de tüm izleyici gruplarında birincilik elde etti. Elde ettiği sonuçlarla hem istikrar sergileyen hem de güç gösterisinde bulunan dizinin sosyal medyada da çok güçlü geri dönüşler aldığı görülüyor.

Kuruluş Osman’ın 139. Bölümünde Alaeddin Bey’in bulduğu şifa sonucunda zehirli okla yaralananların iyileşmesi bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman’ın 139. Bölümünde Osman Bey, Yakup Bey’leri Karacelâsun’un elinden kurtardı. Osman Bey, Yakup Bey’e “Bu, hak ile batılın savaşıdır. Bin yıldır var, bin yıl da olacak. Bunun kazananı da İslâmiyet olacak!” diyerek derdinin İslâm davası olduğunu ifade etti. Osman Bey, karşısına kim çıkarsa çıksın ezip geçeceğini, Moğollarla savaşacaklarını söyleyerek diğer Türkmen Beyleri’nin desteğini aldı.

Karesi Bey, Osman Bey’i haklı bulduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Kaç nesil savaşlarda, yollarda telef olduk. Kaçacak yerimiz kalmadı! Gayrı bu varlık savaşıdır. Onun için Osman Bey haklıdır! Onu suçlamak beyhude! Bırakalım da onun dediği olsun!” Yakup Bey ise Osman Bey ve Karesi Bey’in bu çıkışı sonrasında beylerinin kelamını dinlediğini ve bundan sonraki hamlelerinin ne olacağını sordu. Osman Bey ise “Beylerin ve alpların kanının döküldüğü bu toprakları vatan eyleyeceğiz ve bunu ilelebet koruyacağız!” şeklinde karşılık verdi.

Uç Pazar’da Moğollar’ın attığı oklarla zehirlenen yaralılar bir bir ölürken; Osman Bey’in, Gonca Hatun’un ve Çocuk Cerkutay’ın durumu iyice ağırlaştı. Alaeddin Bey şifa için denemelere var gücüyle devam etti, uzun ve meşakkatli bir arayışın sonunda buldular. Öte yandan Cerkutay ise acıyla oğlunu kucaklarken Ülgen Hatun da perişan vaziyetteydi.

Alaeddin Bey’in şifalı akrep otunu kaynatıp içirme formülüyle Osman Bey, Gonca Hatun ve Çocuk Cerkutay da iyileşti. Cerkutay Bey, “Erkek adam ağlar mı bilmem ama babalar ağlarmış!” dedi. Çocuk Cerkutay, “Ben gazi miyim?” diye sorduğunda Cerkutay Bey oğluna ‘Gazi’ ismini vermeye karar verdi. Gazi Alp, ismini alır almaz anasının elini öptü.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.