Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi açık ara farkla birincilikler elde etmeye devam ediyor!

Kuruluş Osman dizisi açık ara farkla birincilikler elde etmeye devam ediyor!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 136. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #KuruluşOsman etiketiyle yer aldı. Dizi, Total ve ABC1 kategorilerinin en çok izlenen yapımı olurken, AB grubunun ise en çok izlenen dizisi oldu.

‘Kuruluş Osman’, 136. Bölümüyle tüm izleyici gruplarında da rakiplerinin çok önündeydi. Fox TV’de yayınlanan Şahane Hayatım dizisinin iyi çıkış yapması ve gayet iyi oranlar elde etmesine rağmen, 5. sezonu devam eden Kuruluş Osman dizisinin yine reytinglerin birincisi olduğunu görmekteyiz.

Sosyal medyada da izleyicilerin büyük ilgisi devam ederken, Kuruluş Osman dizisinin sezonun en iyi reytinglerinden birisini elde ettiğini ve Burak Özçivit’in başrolündeki yapımın hala gücünü koruduğunu söyleyebiliriz.

Kuruluş Osman’ın 136. Bölümünde Osman Bey’in Moğol Komutanı Akcelasun’un cezasını kesmesi bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman’ın 136. Bölümünde Üstat Gera, Vasilis ve Haçlılar tarafından Söğüt’e yapılan büyük baskın; Bala Hatun, Alaeddin Bey, Gonca Hatun, Söğüt ahalisi ve bacıyanların “Allah var, gam yok!” nidalarıyla durduruldu.

Haçlılar çok sayıda kayıp verirken Üstat Gera, Teselyus’a haber göndererek Haçlıların geri çekilmesini söyledi. Söğüt’ün düşmanlardan arındırılmasının ardından Bala Hatun, alpları ve bacılarla gurur duyduğunu şu sözlerle ifade etti: “Söğüt’ün şanlı ahalisi, gazi ahalisi! Kaldırasınız başınızı yerden! Gözünüzün yaşını silesiniz! Düşman yıldırım gibi gelse ne gam! Bize Allah yeter! Müslüman diz çökmeyendir! Yeis’e düşmeyeceğiz! Umudumuzu daim diri tutacağız! Nice Firavunlar nice Nemrudlar gördü Müslüman’lar… Amma daim Hakk galip geldi!”

Osman Bey, İlhanlı Devleti adına vergi isteyen Moğollar’ın isteğini kabul etti. Vergiyi bizzat ödemeye giden Osman Bey, Moğollar tarafından tuzağa düşürüldü. Osman Bey’in kendini ölü göstererek kurduğu oyunla, alplar Moğol kisvesine büründü ve Osman Bey’in cesedini Moğol kampına getirdiler.

Osman Bey’in cesedine yaklaşan Akcelasun, Osman Bey’in aniden gözünü açıp hamle yapmasıyla öldü. Osman Bey, “Türk’e kefen biçenin mezarı her daim hazırdır!” diyerek Akcelasun’un cezasını kesmiş oldu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.