Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri İrem Helvacıoğlu kadınların bu kadar güçlü olmasına gerek olmadığına inanıyor!

İrem Helvacıoğlu kadınların bu kadar güçlü olmasına gerek olmadığına inanıyor!

tarafından ker_def

Ahmet Mümtaz Taylan’ın sunumuyla her çarşamba NTV ekranlarında yayınlanan Empati’nin konuğu oyuncu İrem Helvacıoğlu oldu. Oyunculuk öncesinde farklı meslekler yaptığını dile getiren Helvacıoğlu bir dönem tezgahtarlık ve garsonluk da yaptığını dile getirdi.

Bu konuyla ilgili oyuncu, şunları anlattı: “Liseden mezun olduktan sonra garsonluk yaptım kafede, daha sonra da mağazada kasiyerlik yaptım, tezgahtarlık da yapıyordum. Kafede 6 ay çalıştım, babam ‘1 hafta çalışırsın ancak’ demişti. Deneyim olarak görüyorum. Yaşadığım yer bildiğim korunaklı alanımdı, konfor alanımın dışına çıkmak istedim, insanlarla nasıl konuşabileceğini görmek, mücadele edebilmek, hayata karışmak istedim. Konservatuar için oradan ayrıldım, kafenin sahibi ‘burası senin evin her zaman dönebilirsin’ dedi bana.”

Kadınların güçlü olması gerektiği fikrine katılmayan İrem Helvacıoğlu, kadınların büyük zorluklar çektiğinin altını çizdi ve bu kadar güçlü olmalarının gerekmediğine inandığını şu sözlerle ifade etti:

“Ben artık kadınların bazen bu kadar güçlü olmasını istemiyorum. Çünkü o kadar çok böyle hikaye var ki, niye böyle bir görevleri olsun? ve bu hala devam ediyor… Özür dileyip çok pişmanım diyerek işin içinden sıyrılabiliyorsun, çok acı hikayeler. Hep diyorum bizim ülkemizin problemi değil, bu dünyanın problemi!

Kadın hep güçlü olmak zorunda, kadın hep bunu bir şekilde mücadele edip bununla baş etmek zorundaymış gibi… Geçmişte de komşumuzda vardı, eşi çok alkol aldığı için boşanmak istiyordu, babası bu eve sadece ölün girebilir, gerekirse kocan seni öldürsün, baba evine dönemezsin, sen boşanmış şekilde bu eve dönemezsin diyordu.

Kadın çalışıyor, parasını alıyor, kumarda kaybediyor, geliyor karısını yine dövüyor neden paran yok diye… Bunları görüyorsun.”