Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yapamadığını yaptı!

Kuruluş Osman dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yapamadığını yaptı!

tarafından ker_def

Kuruluş Osman dizisinin 19.bölümü 29 Nisan çarşamba akşamı ekrana gelen seyirciyi ekrana kilitlerken, reyting listesinin tüm kategorilerinde birinci olarak gecenin en çok izlenen yapımı oldu.Survivor ile yarışan Kuruluş Osman, tüm kategorilerde tv8’in bu iddialı yapımını geride bıraktı. Hatırlanacağı üzere 28 Nisan Salı akşamı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 5. sezon finalini 165.bölümüyle birlikte yaptı. Ancak daha önce Salı akşamlarının genel birincisi olan EDHO, Survivor’a tüm kategorilerde birinciliği kaptırmıştı. Kuruluş Osman ise Survivor’dan daha çok izlenerek göz doldurdu.

Osman Bey’in amcası Sungur Tekin’le buluştuğu bölümde oyuncular Sezgin Erdemir (Sungur Tekin), Çağkan Çulha (Bahadır) ve Atılgan Gümüş (Böke) ilk kez seyirci karşısına çıktı. ‘Kuruluş Osman’ın 19’uncu bölümü çarşamba akşamının zirvesinde yer alırken, Tüm Kişiler’de %13,70 izlenme oranı ve %27,76 izlenme payı, AB sosyal kategoride %11,75 izlenme oranı ve 24,60 izlenme payı ve 20+ABC1’de %13,29 izlenme oranı ve %26,38 izlenme payı elde ederek birinci oldu.

#Başaracağız etiketiyle sosyal medyada da büyük ilgi gören ‘Kuruluş Osman’, Türkiye’de ve dünyada trend listesinde yer aldı.

Bölümün ardından yayınlanan 20’inci bölüm fragmanı ‘Kuruluş Osman’ hayranlarında büyük heyecan yarattı. Kayı Obası’nda gerilim günden güne artarken, fragmanda yer alan Osman Bey’in “Öyle kolay can vermek yok evvela hesap vereceksin” sözleri merak yarattı. “Kayı Obası’ndaki kaçınılmaz hesaplaşmanın neticesi ne olacak”, “Obadan ayrılan Bala Hatun, Osman Bey’den vaz mı geçti”, “İtibar kaybına uğrayan Dündar, oğlu Bahadır’la birlikte nasıl bir oyun kuracak”, “Osman Bey, Dündar ve destekçilerine ne yapacak” soruları 20’nci bölümde yanıt bulacak.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, ATV ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.

KURULUŞ OSMAN
Yapım: Bozdağ Fi̇lm
Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ
Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Genel Yönetmen: Metin Günay
Yönetmenler: Ahmet Yılmaz-Fethi Bayram
Senaryo: Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ, Ozan Bodur

OYUNCULAR: Burak Özçivit (Osman Bey), Nurettin Sönmez (Bamsı), Ragıp Savaş (Dündar), Saruhan Hünel (Alişar), Didem Balçın (Selcan Hatun), Yurdaer Okur (Balgay), Seda Yıldız (Şeyh Edebalı), Ayşegül Günay (Zöhre), Tuğrul Çetiner (Yannis), Eren Vurdem (Konur Alp), Alma Terzic (Sofia), Celal Al (Abdurrahman Alp), Emre Basalak (Gündüz), Eren Hacısalihoğlu (Batur), Burak Çelik (Kongar), Abidin Yerebakan (Akça Derviş), Özge Törer (Bala Hatun), Buse Arslan (Aygül), Aslıhan Karalar (Burçin), Burak Sarımola (Andreas), Açelya Özcan (Ayşe Hatun), Emel Dede (Gonca), Atilla Güzel (Dumrul), Tolga Akkaya (Ayaz), Yiğit Uçan (Boran), Latif Koru (Salvador), Çağrı Şensoy (Cerkutay), Ali Sinan Demir (Tursun), Şevket Çapkınoğlu (Megala), Ayşen Gürler (Helen)