Ana sayfa Dizi Haberleri Bir dizi var ki, Beren Saat için büyük bir kaos oldu!

Bir dizi var ki, Beren Saat için büyük bir kaos oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Beren Saat, 2004 yılında kariyerine başladı ve çok önemli projelerde yer aldı. Beren Saat, Hatırla Sevgili dizisiyle büyük dikkat çekti. Aşk-ı Memnu ile popülerliğinin zirvesine çıktı. Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi ise tüm dünyada da tanınmasını sağladı.Televizyon ekranına son yaptığı iş Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi oldu.

Muhteşem Yüzyıl’ın devamı niteliğinde çekilen bu yeni dizi beklentilerin çok altında kaldı. Proje kısa süreli oldu. Birçok da sorun yaşandı. Beren Saat, o dönemi bir türlü unutamıyor. Oyuncu, 2015-2016 sezonunda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem de yaşadıklarını Based İstanbul dergisindeki röportajında anlattı.

RTÜK yaptırımlarına dikkat çeken Beren Saat, bazen dizinin bölüm bütçesinin 2 katı ceza ödemek durumunda kalan televizyon kanallarının artık risk almak istemediğini belirtti.

TV kanalına ceza gelince yapımcıya “Bir daha böyle bir şey yapmayın” uyarısı gidiyor. Yapımcı da senariste “Bir daha yazmayın” diyor. Yönetmen bazen ceza korkusunda yazılan sahneyi çekmek istemiyor. Bu ve bunun gibi durumlar dizi sektöründe yaşanmaya devam ediyor.

Bir dizi var ki, Beren Saat için büyük bir kaos oldu! 7

Beren Saat, bu durumu Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde bizzat yaşadığını belirterek şunları anlattı:

“Benim için bu kavgaların en tüketici hale geldiği projem “Kösem Sultan”dı. Yazar yazdı, yönetmen çekmedi. Bazen yönetmen “Ben bunu çekeceğim” dedi tv kanalı sahneyi attı. Gerçek karakterler söz konusu olduğu için o kadar çok kaos yaşadık ve yıprandık ki hepimizde heves yerini inançsızlığa bıraktı. Çocuklarla ilgili bazı sahneler vardı ve biz oradan ceza alıyorduk. Mesela kardeş katli sahnesi. Kardeş katli ile çocuğun ailesine olan güveni sarsılır gibi bir uyarı alıyorduk ama bu Osmanlı yönetim sisteminde saltanatın en dramatik gerçeği ve o sahneler yasaklanınca hikayenin temel çatışması yazarın elinden alınmış oluyor.”

Beren Saat, Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinden sonra 4 sezon televizyon dizilerinde yer almadı. Adeta bir isyan gibiydi… Atiye dizisiyle 2019 yılının Aralık ayında Netflix’te ilk dijital projesiyle izleyicisinin karşısına çıktı. Oyuncu yeniden televizyon dizilerine dönecek mi, hayranları merakla bekliyor.