Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisi sonunda Survivor’ı yendi!

Kuruluş Osman dizisi sonunda Survivor’ı yendi!

tarafından ker_def

‘Kuruluş Osman’ın çarşamba akşamı ekrana gelen 23’üncü bölümü heyecan dolu gelişmeleri ve müthiş final sahnesi ile seyirciyi ekrana kilitlerken, tüm reyting kategorilerinde birinci olarak reytingin zirvede yer aldı ve sosyal medyada da olay yarattı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekranda diziler olmayınca Survivor büyük bir çıkış yapmıştı.

Acun Ilıcalı imzalı yarışma programı, uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar çok izleniyor ve gündemi belirliyordu. Kuruluş Osman dizisinin çekimlerine yeniden başlanması ve ardından yeni bölümlerin yayınlanması da Survivor’ın başarısına gölge düşüremedi. Survivor uzun süre Kuruluş Osman dizisiyle çarşamba akşamları reyting rekabetine girişti. Özellikle AB ve ABC gruplarında ve bazen de total grubunda Survivor birincilikler elde ederek, dizinin önüne geçmişti.

Ancak bu durum 27 Mayıs Çarşamba akşamı değişti. Kuruluş Osman dizisi, bu hafta heyecanlı bölümü ile tüm kategorilerde birincilik elde etti.

Kuruluş Osman dizisi sonunda Survivor'ı yendi! 7

Osman Bey’in Alişar’ı ele geçirdiği ve Dündar’ın da gerçekleri öğrenmesini sağladığı 23’üncü bölümün finalinde Osman Bey, Moğollara meydan okuyarak Alişar’ın cezasını kesti. ‘Kuruluş Osman’, ‘Tüm Kişiler’de %13,17 izlenme oranı ve %30,64 izlenme payı ile, AB sosyal kategoride %9,61 izlenme oranı ve 25,32 izlenme payı ile ve 20+ABC1’de %12,42 izlenme oranı ve %29,50 izlenme payı ile birinci olarak tüm reyting kategorilerinde zirvede yer aldı.

‘Kuruluş Osman’ın 23’üncü bölümü #KutluYol etiketiyle sosyal medyada da büyük ilgi görürken, Türkiye’de gece boyunca trend listesinde ikinci sırada buldu ve dünya trend listesinde de yer aldı. Bölümün ardından yayınlanan 24’üncü bölüm fragmanı da ‘Kuruluş Osman’ hayranlarında büyük heyecan yarattı.

23’üncü bölümün ardından ortaya çıkan “Osman Bey, Moğollara karşı mücadeleyi nasıl örgütleyecek?”, “Osman Bey, Türkmen obalarından beklediği desteği alabilecek mi?”, “Geyhatu ve Moğollar, sancak beylerinin öldürülmesine nasıl tepki verecek?”, “Dündar tarafından Alişar’la evlendirilen Aygül’ün akıbeti ne olacak?” soruları 3 Haziran Çarşamba günü ATV’de yayınlanacak yeni bölümde yanıt bulacak.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, ATV ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.