Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisinde büyük zalimlik!

Kuruluş Osman dizisinde büyük zalimlik!

tarafından ker_def

Moğolların demir yumruğu Kayı Obası ve Söğüt’e indi. Dizi Moğollar ile birlikte gerçek bir düşman bulduğu için çok daha heyecanlı hale geldi. Osman Bey, obasını ve Söğüt’ü kurtarmak için yetişiyor… Burak Özçivit’in başrolündeki dizi merakla beklenen savaş sahneleriyle izleyicinin karşısına geliyor.

‘Kuruluş Osman’ın çarşamba günü yayınlanan 10’uncu bölümde Moğolların Söğüt’ü, Kayı Obası’nı ve bölgedeki diğer Türk obalarını işgal etmesi dengeleri alt üst etti. Moğollar, Kayı Obası ve Söğüt’te taş ütünde taş bırakmayıp halkı kırarken, Moğollara karşı kıyama kalkan Osman Bey, obasını ve Söğüt’ü işgalden kurtarabilecek mi? Kayıların ve Türk obalarının kaderi elinde olan Osman Bey, Moğolları geri püskürtebilecek mi?

Kuruluş Osman dizisinde büyük zalimlik! 8

Rusya’dan Çin’e, Anadolu’dan Avrupa içlerine kadar tüm dünyayı yakıp yıkan, zalimlikleriyle yüreklere korku saran Moğollar; Konya’nın ardından Söğüt, Kayı ve bölgedeki diğer Türk obalarını işgal ettiler. Moğolların ünlü komutanı zalim Balgay ve en güvenilir adamları Kongar ile Cerkutay’la birlikte Söğüt ve Kayı Obasını işgal eden Moğollar buralarda katliamlar yaparken, taş taş üstünde bırakmamaya kararlılar…

Türkleri ağır vergiler, işkence ve katliamlarla sindirmek isteyen Moğolların amacı Konya’nın ardından Anadolu’nun uç topraklarında yeşeren Kayıları yok ederek Selçuklu sonrası yeni bir Türk devletinin kurulmasını engellemek ve Türkleri Anadolu’dan silmek.

Kuruluş Osman dizisinde büyük zalimlik! 9

Moğollar ve Balgay’ın Söğüt ve Kayı Obası işgaline karşı kıyama kalkan Osman Bey ve alpleri zalimlikleriyle tüm dünyaya korku salan Moğollar ve Balgay’la nasıl başa çıkacaklar? Osman Bey Kayı Obası’nı ve Söğüt’ü işgal ve zulümden kurtarabilecek mi? Kayıların ve Türk obalarının kaderi elinde olan Osman Bey’in, ‘ya ölüm ya şehadet’ parolasıyla başlattığı direniş başarıya ulaşacak mı? Osman Bey, demir yumruklarıyla Kayıları ve Bitinya kıyısındaki Türkleri ezen, katleden Moğolları geri püskürtebilecek mi?

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği Kuruluş Osman’ büyük sürprizlerle ve heyecanla dolu yeni bölümleriyle her çarşamba 20.00’de ATV’de.