Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisindeki Ayşe Hatun karakteri Açelya Özcan’ın kariyeri için milat oldu!

Kuruluş Osman dizisindeki Ayşe Hatun karakteri Açelya Özcan’ın kariyeri için milat oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kuruluş Osman dizisi 4 sezonluk büyük bir başarıyı elde eden televizyon tarihine damgasını vuran yapımlardan birisi oldu. Dizinin beşinci sezonda da yoluna devam edecek olması hayranlarını çok mutlu eden bir gelişme olarak yansıyor. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı dizi, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini anlatıyor ve hikayesiyle de milyonların ilgisini üzerinde hissediyor.

Bugüne kadar 4 sezonluk muhteşem bir başarının sahibi olan Kuruluş Osman dizisinde yer alan oyuncular da kariyerleri adına çok önemli bir sürecin içinde bulunuyor. Bu isimlerden birisi de dizinin savaşçı ve cesur kadınlarından Ayşe hatunu canlandıran Açelya Özcan oldu.

1986 doğumlu olan oyuncu, 2011 yılından bu yana meslekte yer alıyor. Kiraz Mevsimi dizisindeki Gizem ile Eve Dönüş dizisindeki Buket karakterleri ile hatırlanan oyuncu, ayrıca çok sayıda sinema filminde de yer aldı.

Avlu dizisindeki Emel karakterinin ardından 2019 yılında Kuruluş Osman dizisine Ayşe Hatun olarak katılan Açelya Özcan, hikayedeki cesur kadın tiplemesiyle büyük ilgi çekti.

4 yıldır Ayşe hatun karakterini canlandırdığını ve rolü ile de bütünleştiğini söyleyen Açelya Özcan, “Sayısız anı ve duyguyu yaşadık. Kariyerimi Ayşe’den önce ve sonra diye ayırmak yanlış olmaz. Ayşe hep benim miladım olacak” şeklinde konuştu.

Kuruluş Osman dizisindeki Ayşe Hatun karakteri Açelya Özcan'ın kariyeri için milat oldu! 8

Böyle dünya çapında ses getiren bir dizide yer almanın kendisini özel hissettirdiğini anlatan oyuncu, “Bir anda okuduğunuz kitabın içinde uyanmaya benziyor” diye konuştu.

Tarihi yaşamaya ve deneyimlemeye bu dizi ile başladığını ifade eden Açelya Özcan, 13. yüzyıl ortamının bugünkü konfor alanı ile kıyasladığı zaman o dönemde yaşanan her şeye hayranlıkla baktığını anlattı.

Oyuncu, “At sırtında binlerce kilometre yol gidip yaptıkları keşif ve fetihleri işin zorluklarını da görünce bende çok daha büyük hayranlık uyandırdı” diye konuştu.

Burak Özçivit’in taktığı yüzükleri çok sevdiğini ifade eden oyuncu, ayrıca Ayşe Hatun karakterinin küpeleri ve kılıcının da kendisinde hatıraları bulunduğunu ifade etti.

Kuruluş Osman dizisindeki Ayşe Hatun karakteri Açelya Özcan'ın kariyeri için milat oldu! 9

Dizinin aksiyon çekimlerinin kolay geçmediğini ve uzun saatler çalıştıklarını anlatan oyuncu, “Fiziken de ruhen de orada olmamız, odaklanmamız gerekiyor. Onların dışında hava şartları bazen zorlayıcı oluyor. Ama arka tarafta bizim için çalışan çok tecrübeli bir ekip var ve onlar bizim hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Biz bu zorlukları bu nedenle çok az hissediyoruz” şeklinde konuştu.